Zdravím vsetkých ktorých bavia zahady
PROBLEM: Fiberpower si odomna pyta prihlasenie na kazdom pc, telefone, tablete ktory sa pripoji na wifi.
Mam na starosti upc internet u seba doma , u rodicov doma a u rodicov mojej priatelky. upc internet pouzivam min 10 rokov a neboli s nim zadne problemy co sa tyka internetu cez wifi.
STORYLINE: U priatelky zakupili 100Mb/s tak som kupil router Edimax EW-7228APN. Postup bol ako zvycajne, najprv som do svojho notebooku dal klonovat mac noveho routra prihlasil sa cez chello.upc.sk, registroval MAC routra opisal si potrebne ipčky. zapojil som router a čuduj sa svete každe zariadenie ma nutilo prihlasit sa znovu, ale kedze upc modem drzi v pamati iba 3 mac adresy problem bol nasvete ( 3xiphone , ipad, 2xnotebook, desktop). Zapojil som ale stary router (CANYON, kt vie klonovat mac adresy)a don pripojil novy Edimax a potom to islo normalne. Problem vyrieseny.
Problem v dome mojich rodicov kde upc internet funguje uz dlhe roky a kde sa nikdy nemenil router si upc modem z nicoho nic pyta prihasenie na cez wifi pripojene zariadena (pripominam ze sa nic nemenilo roky).
A čo je uplne najviac nepochopitelne , že niektore adresy ako napr sme.sk alebo zive.sk idu a poziadavka na prihlasenie sa neobjavuje ale na ine adresy ma presmeruje na chello.upc.sk/reg.
Vie mi to niekto vysvetlit?
|