Ahojte, na svojou staršom desktope by som potreboval uprgradnut ramku.
Mam základovku kde mam 4 sloty pre ramky.
DDR2_1 a DDR2_3(oranžove sloty) mam obsadene.
DDR2_2(dimm2) a DDR2_4(dimm3)_(žlte sloty) su volne a ak spravne predpokladam, tak do tychto dvoch slotov by som mohol zapojit dalsie dve ramky napr 2x1 alebo 2x2GB.
Mám v plane kupit nejake DDR2 a tiez 800mhz tak ako a-daty, ktore tam mam. Cim som si vsak neni isty je hodnota CL, kedze dnes predavaju skoro vsetko CL6 /CL5 a tie a-daty su CL4. Cize potrebujem mat zaruku, ze ked kupim ramku s inou hodnotou ako CL4, tak pojdu aj tie.
Taktiez nechapem, ze ked si dam v Evereste zobrazit info o ramkach, tak tam namiesto 800mhz pise v zatvorke 400mhz?
Posledna moznost je zohnat bazarovo dalsie vitesty, momentalne predava jeden clovek za 10eur 2x1GB cize by som mal aspon 6GB ramky v PC.
Dalsi predava 2x2GB tak ako mam ja ale za 30 a to mi pride dost, ked dnes sa da zohnat 4gb ramky do 40eciek a hlavne nove. Tie ramky su inak prakticky identicke ako tie moje jedine, co som postrehol je, ze na mojich je napatie 1.9-2.1V a znacenie maju 2gx16 a tie co predavaju ti ludia maju napatie 2.0-2.1V a oznacenie 1gx8. Kazdopadne to by hadam nemal byt problem, moje ram tak ci tak slapu podla everestu na 2.0V.
Tak by som teda poprosil niekoho aby sa hlavne vyjadril k tomu, ci by mi v pohode ficali nejake nove ramky CL6 s tymi mojimi CL4. Na aliexpress sa totiz daju zohnat celkom lacne ramky aj s dobrym hodnotenim.