Ahojte, pred niečo viac ako 4 rokmi ( waow ako ten čas letí ), som si pomocou miestnych odborníkov poskladal PC, spokojnosť, všetko v poriadku. S PC som okrem čistenia od prachu nič nerobil a všetko išlo až dodnes. Začalo mi klepkať pravdepodobne ložisko ventilátoru na grafike, tak som sa na to pozrel, a zistil, že druhý ventilátor už nefunguje vôbec, ktohovie odkedy... V každom prípade, pri náročnejších hrách je to klepanie na nevydržanie a grafika sa prehrieva, fps je cca o 50 % menšie oproti normálu. Som človek lenivý a pohodlný a tak výmena ventilátorov, ak by som ich vôbec zohnal je pre mňa dosť nepravdepodobná. Riešim teda, či to nechať na nejaký servis, ale radšej by som sa prikláňal k novej, prípadne použitej grafickej karte. Moja otázka znie, čo by ste mi doporučili, resp akú grafiku a či to má zmysel kupovať ju do 4 roky starej zostavy.
Moja aktuálna grafická karta : SAPPHIRE R9 280 DUAL-X BOOST - 3GB DDR5 (5000MHz), AMD Radeon R9 280 (850MHz), boost clock 940MHz, PCIe x16 3.0, 384bit
MB : MSI H97 PC Mate
CPU :Intel Core i5-4460 - Quad-Core, 3,20 GHz (84 W), TurboBoost 3,40 GHz
RAM : Kingston 16GB KIT DDR3 1600MHz
Zdroj : Seasonic S12G-550
Zostavička to bola vtedy stavaná na pomer cena/ výkon a na tú dobu celkom solídna.
Budem rád za všetky vaše rady a postrehy, za ktoré vopred Ďakujem !