nemyslim si ze cena bude v blizkej dobe nizsia, dostupnom kariet je stale otrasna ... ja som si uplne nahodne rezervoval na datacompe 1ks co mali 3070, aj to som mal velke stastie ...
stala 705e .... tak teraz idu ceny, mozno casom klesnu, ale kedze dostupnost je zla a dopyt velky, tak si kazdy poupravil aj ceny, tak mi to pride .... ja som mal 1080ti a som bol s nou spokojny za 350e je to super karta, zvladal som az na ten cyberpunk s nou kazdu hru .... ak neplanujes vyuzivat rtx a dlls (ono ani vela titulov tu funkciu nepodporuje), tak nie je o com .... a po pravde ako velmi s 3060ti vyuzijes RTX, to ti neviem povedat ... ja tiez musim si to rtx poriadne znizovat az skoro vypnut, ak chcem hrat na 1440p v rozumnych fps (60-70 fps) s dlls cyberpunk .... je to na tebe, ak chces cakat na 3060ti, tak ok .... len som ti ponukol lacnejsiu variantu k tej karte ... vykonovo su podobne ....
keby si predal tu i5 za cca 100e tak ak si dolozis 200e mozes mat napriklad novy ryzen 5 5600x ... tam mas narast cca 20% + a zo 4 jadro na 6 jadro, ale to by si musel menit aj dosku ... no kedze si chcel dat 1000e do PC, tak ja byt tebou zmenim dosku za b450 za nejakych cca 100e co podporuje ryzen 5000 (od MSI ich podporuje uz skoro kazda) .... ramky su celkom fajn, ak chces mozes zmenit za vysiu frekvenciu, ale ci to bude mat vyrazny vplyv na vykon, to ti neviem povedat (skor nie), zdroj mas v pohode ja mam mensi a zvlada mi moju zostavu v pohode a k tomu GPU tu gtx 1080ti .... vykonovo to bude pre teba najlepsi upgrade a cenovo dostupny ..... ak predas stare komponenty a kupis si napriklad tu 5600x, b450 dosku a 1080ti, tak ta to vela stat nebude mozno cca 500e, co je cena len ten novej 3060ti ..... a rozdiel urcite pocitis