Zdravím,
už dlho premýšľam nad Full HD monitorom. Momentálne mám Samsung T220, na ktorý nemôžem povedať ani pol krivého slova - je proste skvelý, ale začína byť príliš malý a keďže k nemu už dosť často pripájam aj PS3, rozlíšenie 1680x1050 prestáva byť ideálne. Chcel by som sa preto s Vami poradiť o kúpe. Kupovať sa bude pravdepodobne budúci mesiac tj. január.
Požiadavky na Monitor- LED (ak je na trhu nejaká novšia, kvalitnejšia technológia - sem s ňou)
- Full HD rozlíšenie
1920x1080- uhlopriečka aspoň
24" (aká uhlopriečka je vhodná pre monitor s FullHD rozlíšením? 22" pre 1680x1050 sadne ako riť na šerbel .. bude 24" na FullHD stačiť? Nebudú napr. ikony na ploche malé? Osobne si viem predstaviť aj väčší monitor na stole, ale budem rád za dobrú odozvu, čo je pre mňa dôležitejší parameter)
- odozva pod
2ms (rozumiem, že sú to marketingové bláboly, ale na tom mojom T220 som žiadnych duchov nikdy nevidel a to isté očakávam aj od nového monitoru .. som na toto dosť háklivý)
- aspoň 1x
HDMI a 1x
DVI- ostatné parametre ako jas, kontrast, pozorovacie úhly ideálne čo najlepšie
Možnosť naklonenia považujem za samozrejmosť (pivot netreba, nastavenie na výšku nieje nutné, ale beriem to ako bonus)
- na značke si nepotrpím, ale asi by som sa vyhol Philipsu a LG .. potrebujem jednoducho spoľahlivý, overený monitor, nemusí to byť horúca novinka
S upgradom monitoru súvisí aj update zostavy (v podpise). Určite bude meniť grafickú kartu a rád by som vedel, či mi ešte postačí i2500K (zatiaľ nepretaktovaný). Tak isto dokúpim ďalší 2x2GB kit.
Požiadavky na Grafickú kartu- moja 560Ti zvláda aj 2011/12 hry na vysokých nastaveniach a rozlíšení 1680x1050 pri plynolom FPS (najnovšie Far Cry 3 pri DX9 a nastaveniach na High - 60FPS + vSync, pri nastaveniach Ultra 30-40FPS .. pred nedávnom Metro 2033 DX9 medzi 50-60FPS tuším pri maximálnych nastaveniach (nepamätám si detaily) a
od novej karty očakávam, že 1920x1080 potiahne podobne aspoň v DX9. Ak by bolo možné, dobrý výkon v DX11 beriem všetkými desiatimi (560Ti vo FC3 pri DX11 a strednom nastavení kvality grafiky ledva vykašlala zo seba 30FPS)
Som teda náročný hráč a chápem, že do toho budem musieť aj investovať. Cenový strop je 600€ ale to je naozaj že cenový strop
Ak sa zmestím do 300-400€ (GK+monitor), budem rád. Najlepšie by bolo, zladiť i2500K - novú GK - nový monitor - 1920x1080 DX9 2011/12 hry na max 60FPS, poprípade DX11 pri vysokých nastaveniach aspoň 40FPS. Ak by som mal upgradovať aj CPU, resp. ak sa mi neoplatí investovať do novšej GK bez CPU, asi by som s tým upgradom na 1920x1080 počkal .. aj v tomto budem potrebovať od Vás radu.
Vopred vďaka