Ahojte mistrovia.
Ja neskúsený padavan sa obraciam na vás, mocných Majstrov so žiadosťou o pomoc!
Môj počítač už nezvláda nové hry, seká, alebo ani nespustí. A k tomu hučí viac ako moja ex. Cítim sa ako keby som sedel v serverovni kde hučia stovky strojov naraz. Hovorím si gamer, ale s týmto počítačom len robím hanbu tejto skupine.
Takže môj rozpočet sa pohybuje do 1000 - 1200 eur. Potrebujem len počítač, všetko ostatné mám pekné.
Otázka s ktorou by som potreboval pomoc. Kúpiť úplne novú bedňu, alebo len vymeniť komponenty. Čo ma výjde lepšie prosím?
V mojom PC mám:
Motherboard: BaseBoard Product H110M-D D3
16GB RAM
Processor Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz, 3201 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)
Grafika : NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
SSD: Kingston SSD 120GB
HDD: 1TB ..... neviem či je názov nutný.
Takže myslím, že z mojho PC sa dá zobrať RAMka ... SSD a asi aj HDD (u HDD netuším či má vplyv na hučanie alebo funkciu počítača) a aj samotná bedňa je fajn (je nutné zistiť názov?) ..... a tu by sa dalo ušetriť na týchto štyroch veciach ak budú kompatibilné s novým hardwarom.
Viete mi prosím poradiť, čo kúpiť aby som bol spokojný?
Aby som bol plnohodnotný gamer?
Úplne celú novú zostavu, alebo len chýbajúce komponenty?
A viete mi prosím aj poradiť aké konkrétne komponenty kúpiť?
Napríklad na Alze je niečo takéto
https://www.alza.sk/alza-gamebox-core-gtx1660-super-d6384148.htm --- ale hovorím si, že keď odratam RAMku a HDD tak by ma to vyšlo lacnejšie. Či radšej ani neriešiť také a netrápiť sa so skladaním a vziať celú bedňu takto?
Ďakujem mistrovia.