oplati sa ti ozaj do toho compu nieco kupovat ? ved za 100 EUR mozes mat o 2 triedy lepsi comp ako mas, kup nejake komponenty z bazaru, stare predaj a mas vybavene, dajme tomu nejaky Athlon II X2 250 za 30 eur, kvalitnu AM2+ dosku gigabyte mam na predaj za 37 EUR ak by si chcel, za dalsich 40 EUR nejaku atinu 4850 - ked sa postasti aj sapphire s vapor-x chladenim, ja som moju predaval za 45 EUR, ale ked ti nevadi hluk a nemienis grafiku taktovat tak kludne aj s referencnym chladenim, ramky su dnes lacne takze za "jazdene" solidne DDR2 2x2GB (4GB) 800mhz bez pasivov dajme tomu tych 25 EUR a nejaky znackovy jazdeny 400 W zdroj tych 25 EUR...
to je cca 157 EUR, ak by si chcel taktovat tak si pridaj za jazdeny chladic na PSU, ramky s pasivom a grafika s kvalitnejsim chladenim (napr. spominana sapphire VAPOR-X) + fany na kysnu tak si k rozpoctu pridaj este nejakych 25-35 EUR... odrataj si cenu za ktoru predas tvoje stare komponenty a zistis ze sa viac oplati obmenit celu zostavu... teda z pouzitych komponentov ale ked su funkcne tak nevidim problem... ked neplanujes taktovat a nenisi nejaky maniak na tiche pc tak ti vsade stacia povodne/referencne chladice... a na 17" monitor ? tam spustis vsetko na nativnom rozliseni na high urcite plynule...
na podobnom compe ktory som tu vypisal som hraval Crysis na 19" monitore v 1440x900 v ultra high DX10 plynule na tych stabilnych 40 FPS +- (v tvojom pripade na 17" monitory to bude este o kapanek viac FPS)
ti hovorim, cista suma co do toho das (s odratanim toho co predas) neni viac ako 100 - 130 euri v pripade taktovania, a mas komplet obmeneny herny comp pre 17-19" monitor za par supov, hotovsson