Caute chlapci, chcel by som Vas poprosit o navrh zostavy, ktora sa bude denne pouzivat na pracu v office-i, surfovanie po nete, skypovanie, sledovanie filmov a streamov, urcite nie na hranie. Na toto by asi stacila lubovolna low-end zostava tu z fora, avsak taka specialna poziadavka(neviem do akej miery splnitelna) by bola, ze tento pocitac by mal vydrzat sluzit co najdlhsiu dobu, bolo by teda dobre aby ju bolo mozne v niekedy dalej v buducnosti efektivne vylepsit napr. zakupenim vykonnejsieho procesora - preto to asi typicky lowend nebude moct byt. Poznamky k vyberu niektorych komponentov: Harddisk by kapacitne stacil aj 250 GB, preto by bolo mozno vyhodne zobrat nejake spolahlive 60GB/120GB SSD(bude tam nainstalovane iba minimum programov) pre lepsi komfort, v takom pripade by som tam pripojil aj stary 80GB (SATA) HDD. Skrinu lubovolnu decentne vyzerajucu. (potesili by vsak USB porty na pravom boku predneho panela) Bez monitora a ostatnych periferii, ale ak poznate nejaku osvedcenu webkameru hodte link aj na nu. Operacny system netreba, mam Windows 7. Hlavnou dilemou je pre mna vyber zakladu, teda MB + CPU. Ako laik som uvazoval ze by som tam dal haswell pentium / i3, dosku netusim, a grafika by sa pouzila iba integrovana. Ako posledne si necham este poradit aj s vyberom obchodu. Doteraz som 3x nakupoval v Alze, bohuzial 2x som sa stretol s nejakou neprijemnostou - to vsak mohla byt len nahoda... Vopred Vam velmi pekne dakujem za Vas cas a rady.
|