Ahojte,
mám taký veľmi zvláštny problém. Spravil som stránku, u mňa v PC na localhoste funguje všetko ako treba ale kúpil som hosting u websupportu a tam mi nie vždy funguje uploadovanie fotiek. Takže, mám klasický formulár, jednoduchý a funkčný. Ďalej php súbor, ktorý obrázok uloží, spraví zmenšeninu a zapíše do DB, klasika. Skúšal som zopár fotografí a všetky fungovali. Lenže pri jednej (a pravdepodobne viacerých) fotke mi vypisuje chybu akonáhle sa ju pokúšam uploadnúť.
Výpis chyby:
Kód:
Fatal error: Allowed memory size of 50331648 bytes exhausted (tried to allocate 14592 bytes) in /data/d/o/domena.sk/web/admin/pages/pridanie_fotky.php on line 80
Nastavenie servera:
max_file_uploads - local value: 20, master value: 20.
upload_max_filesize: local value: 48M, master value: 48M.
post_max_size: local value: 48M, master value: 48M.
memory_limit: 48M, master value: 48M.
Riadok 80:
Kód:
$velky_obrazok = imagecreatefromjpeg( $image_path );
$image_path je tvorené takto:
Kód:
$image_path = '../images/photos/uploaded/' . $dir . '/' . basename($_FILES['obrazok']['name']);
A pracujem len s touto cestou, takže nič v zmysle:
Kód:
$nazov . ".jpg"
S veľkosťou súboru nieje tiež problém, lebo 3.5MB obrázok uploadnúť ide, zatiaľčo 2.6MB nie.
Možno pomôže. Tu je .zip, v ňom dve fotky. Jedna ktorá funguje, druhá ktorá nefunguje. Obydve majú rovnaký názov, rovnakú príponu, rovnakú veľkosť písmen v názve aj prípone a uploadnúť nejde ten menší.
http://www.edisk.sk/sk/stahni/52013/obrazky.zip_5.95MB.html
Skúšal som aj len tak načarbať zopár KB obrázok v skicári, jpg, fungoval. Takže vo veľkosti by som chybu nehľadal. Obrázky mám od 2 rôznych osôb, klasické fotky, nič viac. A predsa jedna funguje, druhá nie (na localhoste fungujú obe, na serveri nie). Kód je teda správny, problém bude na serveri.
Budem kontaktovať aj websupport, pred tým sa chcem ale poradiť s vami. Kto mi túto záhadu vyrieši, je fakt macher.