majky ty keby si vedel základ fungovania torrentov, tak vieš, že pre P2P komunikáciu (obzvlášť pre uTorrent) platí, že porty sa vyberajú náhodne pri inštalácii programu, aby nedošlo k explicitnemu blokovaniu portov providerom.. provider väčšinou blokuje P2P len štýlom FUP (tj. buď je limit simultánnych pripojení (v P2P platí čím viac, tým lepšie), alebo limit na prenesené dáta)
A pri zatvorenom porte by to samozrejme išlo .. ja mám neforwardnute ("zatvorene") porty providerom ale ide mi sťahovanie, ide len o to, že keď máš otvorený port (tzv. aktív) sa na teba môžu napojiť druhý ľudia (iniciovať spojenie), ale keď máš zatvorený port tak iniciovať spojenie môžeš len ty, a to len na tých ľudí, ktorí majú otvorené porty, tzn. pokiaľ si aktiv (máš otvorené porty) tak vieš sťahovať od všetkých, a keď máš zatvorené tak vieš sťahovať len od tých ktorí majú otvorené. Vo väčšine prípadov to však nevadí, ja som ešte ani raz nepociťoval nejaký výrazný pokles rýchlosti na torrentoch a mám zatvorené porty odjakživa
Keďže do verzie uTorrent 2.0 fungoval BitTorrent čisto na TCP pripojeniach a ty píšeš že TCP máš otvorené, tak to UDP by ti nemalo nijak extra vadiť..