Chcel by som sa na svoj PC pripajat z mobilu cez mobilny O2 internet na moj PC cez VNC, ked som pripojil mobil na wifi siet a PC som pripojil cez LAN na tej istej sieti a pripajal sa cez vnutornu IP, teda 192.168.1.100 tak to fungovalo, ked som na routry nastavil port forward 5800 a 5900 na spominanu IP a pripojil sa cez verejnu ip routra v tvare 92.x.x.x tiez to islo, ale ked som mobil odpojil od wifi a skusil sa pripojit cez o2 internet uz to neslo.
Na stranke mojho ISP (BONET) je toto:
Citácia:
Každý zakaznik má svoju vlastnú verejnú ip adresu. Tato IP adresa sa moze z casu na cas menit. S povolenými odchodzými spojeniami(nie je možné na nej vytvárať herné,ftp,web,ssh a ine serveri )
Za priplatok mozno ziskat pevnu (nemennu) IP adresu na ktoru ide vytvarat spojenia z internetu.
Mam to chapat tak ze sice mam verejnu IP adresu ale ISP blokuje prichadzajuce spojenia takze si musim zaplatit verejnu na ktoru spojenia vytvarat ide?
A v sekcii pre zakupenie verejne IP adresy maju:
Citácia:
Pravidlá používania verejnej ip
-poplatok : 119,- Sk mesačne (platená na kalendárny štvrťrok dopredu, minimálne 3 mesiace od zriadenia)
-mať nastavenú IP adresu len podľa tu uvedených pravidiel
-jedná sa o klientskú ip, teda je zakázane prevádzkovať akékoľvek serveri a serverové aplikácie na danej ip. (ftp,web,mail server ...)
Za nerešpektovanie týchto pravidiel je vylúčenie zo siete.
A toto mam chapat zas tak ze teraz mam verejnu IP na ktorej nemozem prevadzkovat serverove aplikacia a ked si zaplatim budem mat verejnu IP na ktorej to sice mozne bude ale bude to zakazane a ked to spravim tak ma odpoja?
Teraz fakt neviem ci som debil ja alebo provider ale nejak v tom nevidim logiku.