Ahoj, zhruba pred rokom mi odišla moja MSI 9800GTX+ (artefakty na obrazovke atď..) kartu som upiekol a všetko ok. poslednú dobu mi ale blbne pc, mrznutie obrazu, pri reštarte nenabehne obraz aj keď monitor vie že je k niečomu pripojený, občas hrajem cs:go - pri hraní sa mi stáva v nepravidelných intervaloch náhle spadnutie fps a strašné trhanie hry.. pripísal som to tej grafickej karte, kedže som si od kamaráta na deň požičal HD 5770 1GB a počítač išiel v poriadku, aj hra išla plynule bez najmenšieho trhania.
chcem sa teda spýtať, či toto mrznutie, občasné nenabehnutie obrazu po reštarte a neznesiteľné (nepravideľné) trhanie hry môže byť práve dožívajúcou grafikou? - inak na bežnú prácu (internet, film, office) nepocitujem žiadne obmedzenia, grafika sa správa normálne..
uvažujem preto o kúpe nejakej bazárovej GK, kedže moja zostava má už okolo 8 rokov, okolo HW sa už nemotám tak neviem čo je dobré/vhodné
zostava: CPU: AMD Athlon 64 X2 5200+ GPU: MSI GeForce 9800 GTX+ 512MB MB: ASUS M2N32 SLI DELUXE HDD: Seagate Barracuda 7200.10 320GB RAM: 2x 512MB Kingston 667 DDR2 + 2x 1GB Kingston 667 DDR2 zroj: 500W Fortron Blue Storm 2 systém: windows 7 64bit
chcem teda vedieť po čom by bolo vhodné pozerať aby to bolo kompatibilné s tým staručkým a slabým procesorom.. radeon/nvidia - je mi to jedno kedže som mal možnosť skúsiť tú kamošovu HD 5770 1GB a išlo všetko ok, už som pozeral aj po nich - bolo by to vhodné? alebo by to brzdil procesor? budem rád za akékoľvek rady..
ps: viem že je to asi kravina kedže je to stará zostava, ale popríde nejaká rada ohľadom celkového upgrade? teda hlavne procesor + k tomu nejaká GK, nechcem do toho moc vrážať, radšej odložím na nový pc, len viem že súčasný procesor už má najlepšie časy dávno za sebou, tak či tiež nejaký bazárový by tomu nepomohol.
ďakujem
|