Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 10 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 11.03.08 Prihlásený: 31.07.11 Príspevky: 67 Témy: 38 | 38 |
Ako som si všimol, viaceré stránky skrývajú prípony svojich stránok a namiesto .php, .asp, .py, .jsp majú súbory .html / .htm
Ako je to však s dynamickými stránkami? Nepovažujú internetové prehliadače .html za statickú stránku? Neukladajú si tieto stránky do pamäte?
|
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Aký je rozdiel medzi dynamickou a statickou stránkou? V konečnom dôsledku, každá stránka je "statická" z pohľadu klienta (prehliadača).
Aký je rozdiel v tom, keď ručne edituješ html stránku a v tom, keď sa na titulku php stránky dočítajú nejaké nové informácie?
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
shaggy píše: Aký je rozdiel medzi dynamickou a statickou stránkou? V konečnom dôsledku, každá stránka je "statická" z pohľadu klienta (prehliadača). Aký je rozdiel v tom, keď ručne edituješ html stránku a v tom, keď sa na titulku php stránky dočítajú nejaké nové informácie?
V tom, ze staticka stranka sa aktualizuje z casu na cas, kdezto ta dynamicka sa meni pocas kazdeho zobrazenia, napr. nahodne zobrazenie vyrobkov v e-shope. Nepotesilo by ma to, keby si prehliadac celu stranku ulozil do pamäte.
|
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5404 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Toto je základná chyba väčšiny ľudí - počujú napr. dynamická stránka v php a už si v tom predstavia niečo úplne iné, ako klasické html stránky. Ale výstup bude vždy statický. To, či si má výstup prehliadač cacheovať, záleží iba na tebe (môžeš napr. cez hlavičky zakázať cacheovanie).
Ale či bude mať stránka "koncovku" php, html, alebo žiadnu, prehliadač bude stále s výstupom robiť ako s rovnakou statickou stránkou.
_________________ Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme. |
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
allan, naozaj veríš tomu, že posielaš klientovi "dynamickú stránku"? Response je vždy statické html
Vyskúšaj si program povedzme HTTrack Website Copier (freeware) a nechaj si stiahnuť do pc nejakú tebou vytvorenú "dynamickú stránku" a uvidíš, ako ju možno vidí google
_________________ C#, PHP, ... |
|
Viem, ze PHP kod sa do prehliadaca neodosiela, ved to je logicke. A takisto viem, ze si mozem nastavit cachovanie cez headers alebo meta-tagy.
Pytal som sa len informacne, ci je potrebne to cachovanie nastavovat. Pri suboroch s koncovkou .php mi nezvyknu ist do cache, len obrazky, styly a js, ale pri .html neviem, preto sa pytam. Informacne!
|
|
Registrovaný: 26.12.06 Prihlásený: 16.11.19 Príspevky: 3971 Témy: 181 | 181 Bydlisko: Nitra / Bra... |
walther píše: a uvidíš, ako ju možno vidí google
to možno sa mi tam páči
_________________ Sorry za prelkepy |
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
emer, tak podľa toho, čo som čítal v niektorých zdrojoch, ani samotní programátori googla to presne nevedia..
ide tam ale o podstatu - to, čo môže vidieť vyhľadávač je max. to, čo ti stiahne ako stránku takýto program
|
Citácia: Samozrejme, že sa budú dať použiť obydve adresy
dobrý návod na duplicitný obsah
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 10 ] | |
|