Ahojte ľudkovia, došiel som si k Vám pre radu, snáď mi poradíte. Vopred sa ospravedlňujem ak som to napísal do zlého tématu.
Chcel by som sa opýtať ako najjednoduchšie by ste prezdieľali nejaký obsah (konkrétne obrazky - ale nie v klasickom formáte .jpg. .png .gif ... ale vo formáte DICOM - je to medicínsky formát do ktorého sa ukladajú CT, MR, RTG dáta a teda je na to poterbný aj DICOM prehliadač (externý program) lebo kalsický prehliadač obrázkov to nevie prečítať, napr. od spoločnosti Tatramed - Tomocon).
Ide mi o to, že chcel by som nejakú štúdiu poslať nejakému leárovi čo je v inej krajine. Lekári sa samozrejme veľmi nevyznajú do PC a teda chcelo by to aby to bolo čo najjednoduchšie aby nemusel nič odrarovávať atď. (ideálne cez nejaký odkaz).
Ja osobne som vyučený grafik takže niečo ohľadom PC samozrejme viem spraviť ale zase nejaké veci so sieťami to tiež veľmi ee.
Zatiaľ čo ma napadlo a mám odskúšané je to že : ja osobne mam NASku od synology ktorá podporuje virtualizáciu windowsu. Teda nahodil som tam windows otvoril som tam tu štúdiu a na synology to funguje tak že stačí skopírovať odkaz na virtualizáciu a otvorí sa cez internetový prehliadač vzdialená plocha tej virtualizácie kde je štúdia... avšak je to také trošku "nepraktické?" lebo naska nestíha mi príde lebo jednak tam je taký trošku delay kedy pohnete myškou a ta myš sa pohne o 1.sec. to by nebol až taký problém ale druhý je ten že na obrázkoch sa sem tam zobrazí taký výpadok ale dá sa to hneď doporiadku keď cez to prejdem myškou proste ako keby naska nestihala "vykreslovať" ale deje sa to zriedka.. ale i tak by som ocenil ak by to tam nebolo.
Ďalší spôsob bol ten že zrazovať celú štúdiu ako keby napalene CD a hodiť to na google disk odkiaľ si to stiahne ale problém je ten že to bude musiť odrarovať... nechcem byť svina ale pracujem s ľudmi a fakt je to niekedy tak že čím vyšší titul tým menšia PC zdatonosť... čiže tento spôsob by tiež nebol veľmi elegantný.
Dosť často je štrukúra taká že pokiaľ sa napaľuje CD tak k tomu CD je samozrejme ten software v zmysle toho že máte tam priečinok DICOM a v ňom sú štúdie (obrázky) a daný program sa pribaľuje ako autorun na CD s odkazom na priečinok DICOM čo je na tom CD aby program šiel hneď do toho priečinku. Inak tie štúdie maú aj niekedy 1,2gb.
Čiže moja otázka znie, či by sa to nedalo ešte nejak inak efektívne a úplne hlúpo že by len klikol na nejkaý odkaz a otvorilo by mu to?