Dobry deň dámy a páni, píšem tento článok z dôvodu že ma zaujíma váš názor a vaše skúsené postrehy k mojej PC zostave (Tower) ktorú som zostrojil. Viac menej nechcem aby ste menili konfiguráciu, je to moja citová záležitosť ^^, chcel by som počuť plusy, mínusy a kompatibilitu tejto zostavi. Nezaoberám sa ekonomickou stránkou ale výkonom. Plán je taký, že budem postupne dokupovať komponenty a cca do 3 mesiacov by som mal zložiť konečný výtvor.
Prvé zo všetkého je procesor. AMD A10-7850K som zvolil z dovodu ze ma integrovanú grafickú kartu R7, a to preto, že grafickú kartu plánujem kúpiť až úplne poslednú, dovtedy chcem aspon nejaký solídny výkon a Intel je too expensive. Chladič NOCTUA NH-D14 má veľmi dobré referencie takže pôjdem donho.
Procesor plánujem osadiť do motherboard ASROCK FM2A88X Extreme4+, v budúcnosti by som sa rád zaoberal taktovaním a podla informácií ktore mám by táto doska mala plne stacit.
Následne som zvolil zdroj Corsair CX500w, DDR3 2133MHz Kingston 8GB KIT CL11 HyperX Beast Series, SSD Kingston SSDNow V300 60GB 7mm (+ obycajný 1TB disk), nejaký ten obrovský Tower a tým končí moja zostava.
Grafická karta a monitor sú schválne vynechané, budem ich kupovať ako posledné takže zatial nepodstatné. V podstate ma zaujíma či táto zostava dokáže spolu reálne fungovať, prípadné vylepšenia alebo zbytočnosti.. Ako som spomenul zakladám predovšetkým na výkone, ale ešte viac na kvalite a spolahlivosti komponentov.
Ďakujem za rady.
AMD A10-7850K Black Edition ASROCK FM2A88X Extreme4+ Kingston 8GB KIT DDR3 2133MHz CL11 HyperX Beast Series NOCTUA NH-D14 Kingston SSDNow V300 60GB 7mm Corsair CX500
|