EDIT: príspevok som editoval potom čo som si stiahol photoshop EDIT!
Ahojte,
asi 100 obrázkov mapy, ktoré potrebujem spojiť do jedného veľkého obrázku. Napadlo mi, že by sa to dalo spaviť s panorámou. no a stiahol som si autopano, ale ten to robí nejak zložito - tie obrázky sú nakoniec celkom nafigu. ja by som potreboval niečo, čomu by som povedal, že "spoj sa na tejto hrane s týmto obrázkom" (viem poradie, aj to ako nasledujú), a on by to už len spojil najlepšie ako sa dá.
nájde sa nejaký ochotný grafik, ktorý by mi vedel dať tip na nejaký program? sám sa v tom nevyznám - myslel som že to bude ľahké, stiahol som ten autopano, ale ono je to nejak komplikovanejšie než som sa domnieval.
Pridaná (aktuálna) časť príspevku
- prosím, neviem vobec zistiť ako vložiť 30 obrázkov do photoshopu ako jednotlivé vrstvy. vždy mi ich otvorí jednotlivo. v návodoch všade píšu iba ako otvorit obrázok a ako vytvoriť vrstvu. ale nikde ako to spraviť tak ako napr. v gimpe - tj. že sa iba pretiahnu obrázky do časti "Vrstvy" - potrebujem to súrne, a nedarí sa mi nič nájst na nete, tak skúšam takto.
// pridané po 16 hodinách 48 minútach od posledného príspevku
už som našiel jeden návod - otvorit fotky ako nové projekty a potom ich presunúť do toho prvého a stanú sa z nich vrstvy. ale nechce sa mi veriť, že by sa to dalo len takto komplikovane. skúšal som však auto align layers vo photoshope a nerieši to moj problém. fakt nechápem - to neexistuje niečo čo by len jednoducho spojilo obrázky, ktoré majú rovnaké hrany. veď to by malo byť úplna hračka.
|