Myslim ze sa to tu uz niekolkokrat spominalo, nedavno to pekne vystihol werwest:
Citácia:
Ludia to neodsudzuju pre to, zeby to nechladilo, ale pre to, ze to nechladi ucinne, ked to zacne byt ucinne tak je to hlucne, a oproti vzduchovej alternative je to drahe.
A zhruba o tomto to je. Vykon to vie mat brutalny, ale pri brutalnom hluku; no a zas ak to ma byt ako-tak tiche tak to ma vykon porovnatelny s podobne drahymi ci o nieco lacnejsimi vzduchovymi chladicmi. Vzduchove chladice maju vsak prakticky neobmedzenu zivotnost, u closed-loop to az take super nebude (aj ked si nemyslim ze by ta zivotnost bola nejak obmedzujuca). Obcas sa im tiez vycita hlucnost pumpy, neviem ako je na tom konkretne H80i, ale zda sa mi ze problem to bol skor u starsich chladicov Corsair.
V podstate to ale nebude az tak zla volba ked si nepotrpis na ticho, vykon to vie mat brutalny, no samozrejme pri extremnej hlucnosti, ale aj pri quiet mode to stale chladi ako tie najlepsie vzduchove chladice. Len ci sa ti vyplati priplacat si za par stupnov celzia tolko penazi ked riskujes to ze ti popraskaju hadice, alebo ze ti zacne hucat pumpa