Ak ide o virtualnu realitu, tak je to celkom komplikovana zalezitost.
Minimalne poziadavky nema zmysel sledovat, lebo to pravdepodobne nechces hrat na minimalne detaily. Teda aspon ja by som chcel mat vsetko na co najvyssie detaily a zaroven na fps ktore neklesnu pod refresh rate. Taky no mans sky musim hrat na low s 1070ti, neviem si predstavit jak by to slo na 1050ti.
Ano, index je nalepsi headset aktualne. Ale na system s indexom by si potreboval tak 2500€ (komplet novy pc + index) a nie spekulovat nad 300€ za grafiku.
Ta 2060 by mala mat vykon ako 1070ti, co by som povedal ze je minimum pre priemny zazitok z VR, pretoze vacsina hier pojde na plne detaily nad 80 fps. Ale kedze taky no mans sky vyzera mrte dobre na high, isiel by som najradsej do co najvykonnejsej karty.
Oculus ma nizsie rozlisenie a nizsi refresh rate, preto slabsia grafika staci. Ta 2060 by bola minimum, ale siel by som aspon do 2070. Kazdopadne v tvojom pc moze byt uz pomaly brzda aj stary procesor.
A znovu, nic take ako "vr karta" neexistuje. Nejake sprostosti na krabici ako "vr ready" je len marketing. 2070 co ma na krabici vr ready nebude o nic lepsia ako 2070 co to na krabici nema.
Samozrejme s VR treba ratat aj s prislusenstvom, ako nahradne "handry" na tvar, pripadne kryt na cocky aby sa nestalo ze na ne bude svietit slnko, popruhy na ovladace podobne tym na valve ovladacoch, haciky na stenu na uchytenie kabla aby nezavadzal a podobne.
Tak isto, treba mat pripravene peniaze na hry, ja som cez tento sale minul asi 200 euro len na vr hry