Ahojte
už niekoľko týždňov vyberám pre seba nový monitor ako náhradu za môj starunký Philips 190WV ale neviem si vybrať.
Mojimi hlavnými parametrami pri výbere sú tieto vlastnosti monitora:
Cena
200€ (ani o euro viac
)
Uhlopriečka
23.8" - 24" (60cm - 61cm)
Odozva
1 - 5 msObn.frekvencia:
60Hz+ (čím vyššia, tým lepšie)
Min. rozlíšenie:
1920 x 1080+Konektory: minimalne
DP alebo
HDMIMusí mať výškovo nastaviteľný
stojan alebo
VESA uchytenie.
Nemám zatiaľ celkom jasno, či zvoliť
TN alebo IPS (PLS,MVA) panel?
Monitor kupujem za účelom osobného využitia. A to na hranie (50%), bežné browsovanie (30%), práca s fotkami alebo videom (10%), sledovanie videa (10%).
Z hier hrávam najčastejšie FPSka a rôzne jednoduché simulátory, v poslednej dobe: Call of Cthulhu: DCotE, Fallout 4, Metro 2033, Starpoint Gemini 2, Warthunder.
Už mám v mojej vyhľadávanej kategórií celkom dobre zmapované čo naše trhy v SR a ČR ponúkajú. Ale neviem si stále vybrať, pretože k týmto monitorom je veľmi málo odbornych recenzii alebo testov. A nepodarilo sa mi nájsť žiadne recenzie ani videa, ktoré by napríklad ukázali prípadne vady ako: nesprávne zobrazovanie bielej, ghosting, glow alebo backlight na čiernom pozadi...
AOC I2475PXQU - IPS 150,00 €
BenQ RL2460HT - TN 170,00 €
IIyama XB2483HSU - MVA 175,00 €
IIyama B2483HS - TN 180,00 €
Lenovo T24i-10p - IPS 180,00 €
Lenovo ThinkVision P24q - IPS 195,00 €
ASUS VG245H Gaming - TN 195,00 €
Technicka specifikacia monitorov:
Osobne by som asi skusil jeden z tych dvoch
Lenovo monitorov ale tieto su na trhu len par tyzdnov a nie su k nim prakticky ziadne odborne recenzie a ani obycajny unboxing na youtube. Mate niekto skusenosti s tymito novinkami alebo aspon so starsimi Lenovo IPS modelmi?