Zdravim, obraciam sa na vas s prosbou pomoct pri vybere spravnej RAM na upgradovanie mojho ntb.
mam
Acer Aspire V3-571G-53218G75Makk s 8GB (2x4GB) pamate a z toho co som zistil tak moja zakladovka (
Acer VA50_HC_CR Type2) podporuje az 2x8GB, co by bola skoda nevyuzit, zvlast ked sa snazim pri mojom low budgete vyrenderovat nejake 3D sceny, ktore zlyhavaju prave na nedostatku RAM (holt, kupa celeho pc je momentalne v nedohladne a procesor zatial staci, jediny problem mi sposobuje samotna RAM, ktora nedokaze nacitat pri renderovani cely subor s texturami atd a zacina na to pouzivat virtualnu pamat, cize procesor ide instantne dole na 2-3% vykonu).
Snazil som sa vygooglit kompatibilne ramky a po pravde som aj nasiel -
http://www.datamemorysystems.com/dms-memory/acer/aspire-v3-571g-53218g75makk.htm avsak spomenute modely neviem nikde najst v tuzemskych obchodoch ako alza alebo podobne a nerad nakupujem takto zo zahranicia na paypal a kreditky a podobne.
Nie som v tychto HW veciach prilis zdatny a preto neviem nakolko mozem vyhladat aj ine RAMky ktore by na moju zakladovku pasovali, na co mam pozerat a na co si mam dat pozor,
takze ak by tu bol niekto ochotny a vedel by mi odporucit, ktore by boli vhodne, bol by som mu velmi vdacny - idealne v podobnej cenovej kategorii ako v postnutom linku, cize zhruba tak do 40€ za jednu 8gigovu, +/-....
vopred vdaka