Nazdarek. Mam vytvorene 2 tabulky kde v tabulke Aktivity su ulozene aktivity uzivatelov a v tabulke Priatelia su priatelia. Tabulka Aktivity ma stlpce pomenovane
id, id_uzivatel, uzivatel, status, datum atd.. Tabulka Priatelia ma stlpce pomenovane ako
id, id_pridal, pridal, id_priatel, priatel atd.. No a ja by som potreboval vybrat z tabulky Aktivity status vsetkych uzivatelov ktorych mam pridanych ako priatelov a teda su v tabulke Priatelia.
Skusil som vytvorit takyto skript:
Kód:
SELECT aktivity.* FROM Aktivity AS aktivity INNER JOIN Priatelia AS priatel ON priatel.id_pridal=aktivity.id_uzivatel
WHERE (priatel.id_pridal='$uzivatelID' OR priatel.id_priatel='$uzivatelID') ORDER BY aktivity.uzivatel DESC
Toto samozrejem funguje ale zobrazi mi to iba uzivatelov ktorych mam v tabulke Priatelia v stlpci
id_priatel. A ja potrebujem aby mi to zobrazilo aj aktivity uzivatelov v tb Priatelia a stlpci
id_pridal. Skusal som to aj za pouzitia UNION:
Kód:
SELECT aktivity.* FROM Aktivity AS aktivity INNER JOIN Priatelia AS priatel ON priatel.id_pridal=aktivity.id_uzivatel
WHERE priatel.id_pridal='$uzivatelID'
UNION SELECT aktivity.* FROM Aktivity AS aktivity INNER JOIN Priatelia AS priatel ON priatel.id_priatel=aktivity.id_uzivatel
WHERE priatel.id_priatel='$uzivatelID'
No tu uz som mal potom problem s pridavanim podmienok..napr. ak som chcel vypisat len uzivatelov, ktory maju napr. status='prihlaseny' a pod. Neviete mi poradit ako upravit ten dopyt, aby to fungovalo??
A este otazocka na administratorov..
Preco si po odoslani prispevku uz nem$zem tento prispevok opravit??