Dobry den,
chcel by soms a spytat ci by mi tu niekto vedel pomoct s problemom ohladne vyhladavania... funguje vsetko ok akurat mam taky problem ze ked chcem vyhladat v mojej db slovo "ASPL-020-pi" nenajede ho ale ak zadam len "ASPL-" funguje to okey.. vedel by mi niekto s tym pomoct aby mi to vyhladavlo aj s tym cislom ? kde moze byt problem ? dakujem
Kód:
<div id="rightPan">
<div id="reviews"> <h2>Vyhľadávanie v databáze produktov</h2>
<form method="post">
<table>
<tr>
<td align="left">Hľadaný reťazec: </td><Td>
<input type="text" name="searchtext"> </td>
</tr>
<tr> <td></td>
<td align="left">
<input type="submit"></td>
</tr>
</form>
</table>
<?
if(isset($_POST["searchtext"]))
{
$_POST["searchtext"]=ereg_replace(quotemeta("+|-|*|~|\"|\\|<|>|(|)"),"",$_POST["searchtext"]);
if($_POST["searchtext"]=="")
die("<b>Chyba pri vyhľadávaní:<br>Nebol zadaný žiaden reťazec, ktorý treba hľadať!</b>");
else
{
$searchtext=explode(" ",$_POST["searchtext"]);
$maximum=0;
for($i=0;$i<count($searchtext);$i++)
{
$pocet=strlen($searchtext[$i]);
$maximum=($maximum < $pocet ? $pocet : $maximum);
}
if($maximum<4)
die("<b>Chyba pri vyhľadávaní:<br>Aspoň jedno slovo v reťazci musí byť dlhšie ako 4 znaky</b>");
}
$query="SELECT *,MATCH(name, info) AGAINST('".$_POST["searchtext"]."' IN BOOLEAN MODE) as produktID FROM web_shop_products
WHERE MATCH(name, info) AGAINST('".$_POST["searchtext"]."' IN BOOLEAN MODE)";
echo '
<h2>Výsledky vyhľadávania</h2>
<table width="100%">
</table>
<table width="100%" bgcolor="#e6e6e6">
<tr >
<td align="left" width="15%"><b><font color="#000000">Názov</font></b></td>
<td align="left" width="30%"><b><font color="#000000">Informácie</font></b></td>
</tr>
</table> ';
$query.=" ORDER BY produktID DESC";
$result=mysql_query($query);
while($pole=mysql_fetch_array($result))
{
$ergebnis = safe_query("SELECT * FROM " . PREFIX . "shop_categories WHERE catID='".$pole["cat"]."'");
$ds = mysql_fetch_array($ergebnis);
echo '
<table width="100%">
<tr bgcolor="#FFFFFF">
<td align="left" width="15%"><b><a href=" index.php?site=shop&action=product&catID='.$pole["cat"].'&produktID='.$pole["produktID"].'&subcatID='.$ds["subcatID"].'">'.$pole["name"].'</a></b></td>
<td align="left" width="30%"><b><a href=" index.php?site=shop&action=product&catID='.$pole["cat"].'&produktID='.$pole["produktID"].'&subcatID='.$ds["subcatID"].'">'.$pole["info"].'</a></b></td>
</tr>
</table><table width="100%">
<tr>
<td width="100%" style="border-bottom: 1px solid #869496;"></td>
</tr></table>
';
}
}
?>
</div>
</div>