Ahoj pane
velmi vela premyslas a domyslas, s celkom arogantnym vyjadrovanim, to som pravdu povediac velmi necakal pri poziadavke o radu
Kazdopadne vysvetlim svoje zmyslanie:
CPU / soket2011 -> som plne rozhodnuty ist do najvykonnejsieho co sa na trhu ponuka zaroven si rad priplatim za moznost navysenia vykonu pomocou OC, cim viac jadier CPU bude mat tym viac VM budem schopny paralerne prevadzkovat
samozrejme pozeral som i na patice 1150 a 1155, no ziaden i7 CPU pre tieto patice nema plnu podporu virtualizacnych technologii, konkretne im chyba Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d) ‡
tuto technologiu na druhu stranu maju Xeony, no zase sa pripravim o moznost OC, preto socket 2011
RAM -> 16 GB ram mi na zaciatok urcite postaci, zase som si polozil otazku 2 x 8GB alebo 4 x 4GB ? Cena oboch variant je priblizne rovnaka a kedze idem po vykone rozhodol som sa, ze bude pekne vyuzit uz zo zaciatku 4 kanaly miesto 2, samozrejme v buducnosti mi nic nebude branit tie 4GB moduly vybrat a nahradit ich plne 8 GB modulmi
ECC -> tuto ochrannu funkcionalitu nepotrebujem, masinu budem prevadzovat pre svoj vlastny rozvoj, CPU ktory som vybral ma FSB 1866, RAM s ECC som nasiel na nete najviac na 1600, tymto by som sa asi prpravil nejaky vykon CPU + ECC RAMky stoja "milion"
SSD -> Xen server zozerie 2x 4 GB particie na disku, zbytok ostane na virtualy, do buducna nie je problem rozsirit o dalsie disky / RAID
LANky -> bol by som rad ak by som mal i 4 LAN porty, ale dosky s takouto vymozenostou su uz uplne niekde cenou inde
Suma sumarum, ano, ano som Saman, vzdy som to o sebe vedel
a teraz sa posim vyjadri resp dopln / uprav moje zmyslanie, rad si necham poradit
Dik a pekny den