Zdravím kúpil som si nový CPU chladič (ARCTIC Freezer 7 Pro Rev.2) a chcem ho nahradiť za klasicky dodávany chladič s procesorom i3-540. Chcel by som sa spýtať v prvom rade ako odstránim starý chladič skúšal som to nejakým spôsobom povoliť ale nešlo to... A ďalšia otázka, keď dám dole chladič, tak treba niečo čistiť,alebo môžem hneď nahodiť bový CPU chladič?
Ďakujem
no pokial sa nemylim, treba tie nozicky ktore drzia intel chladic posunut/pootocit kazdu o 45 stupnov v opacnom smere ako naznacuje sipka na nich - ta ma ukazovat akym smerom sa zatahuju.
potom ho uz len zdvihnes.
no a ano, ked to das dole, treba ocistit cpu od starej pasty cistym alkoholom, naniest tenku vrstvu novej pasty a nasadit novy chladic.
ale malo by to byt ok, hlavne jej tam nemusis liat vela, staci par kvapiek aby sa pasta uvolnila, potom to nejakou handrickou zotri. a potom este raz daj par kvapiek a precisti to uplne.
Uz som sa teda dostal k odpajaniu old fanu , otocil som srobiky povytiahol som ich a ked uz som to chcel vytiahnut tak to tam nieco drzi a nechcem nejako na silu to srobovakom .... Prosim urciteje nato nejaky sposob
_________________ NTB: Lenovo Y580 i7 PC: Apple Mac mini i5
drzi to tam akurat stara pasta... treba s tym trochu pootacat aby to povolilo
od 16:37 si to mohol mat uz 10x spravene, nemas tam co extremne pokazit ak budes opatrny
ano oni su tam take zacvaknute prichit si pevne ten chladic a poiahni ich po jednej von oni sa musie vycvaknut na to musis pouzit troska sili len davaj pozor aby sa ti neprehybala maticna doska. musis to robit tak by si vsetko pevne dzral a tahal len jednotlive nozicky
_________________ [spoiler=moje PC]MB MSI Z77A GD55 // CPU Intel® Core i5-2500K, 3,3GHz //COOLER Prolimatech bsic 81 black//Cooler fans 2x ARCTIC P12 PWM 120 mm //RAM 12GB Kingston DDR3 1333Mhz CL9 HyperX blu Edition 2x4gb/2x2gb//VGA Gigabite Nvidia GTX760 2Gb rev.1 // HDD Seagate Barracuda 7200.14 500GB s Advanced Format //SSD Intel 545s 256 GB, Kingston A400 120 GB //CASE cooltek antiphon //CASE fans intake 3x ARCTIC P12 Silent 120 mm regulated to 5V /outake ARCTIC P12 Silent 120 mm regulated to 5V//PSU Be quiet! Pure Power L7-530W 80plus//single sleeved cables black and blue// LCD NEC//TABLET Wacom Intuos Pro M papper edidion[/spoiler]
nechaj ho tam daj si len na handricku tu vodku alebo technicky benzin ak mas a zotri to. najskor sa ti to len rozmaze tak pouzi druhu cistu handricku s ktorou to do cista ocistis len davaj pozor aby to nebolo moc mokre a ak by sa podarilo zamocit tak pockaj kim to uplne uschnea potom to pozapajaj naspet
_________________ [spoiler=moje PC]MB MSI Z77A GD55 // CPU Intel® Core i5-2500K, 3,3GHz //COOLER Prolimatech bsic 81 black//Cooler fans 2x ARCTIC P12 PWM 120 mm //RAM 12GB Kingston DDR3 1333Mhz CL9 HyperX blu Edition 2x4gb/2x2gb//VGA Gigabite Nvidia GTX760 2Gb rev.1 // HDD Seagate Barracuda 7200.14 500GB s Advanced Format //SSD Intel 545s 256 GB, Kingston A400 120 GB //CASE cooltek antiphon //CASE fans intake 3x ARCTIC P12 Silent 120 mm regulated to 5V /outake ARCTIC P12 Silent 120 mm regulated to 5V//PSU Be quiet! Pure Power L7-530W 80plus//single sleeved cables black and blue// LCD NEC//TABLET Wacom Intuos Pro M papper edidion[/spoiler]