Na jednom z mojich stolných PC ( OS WXP profi SP3 s MB Shuttle AV49V(N) som vymenil CPU (INTEL CELERON 2,68 GHz 128/488 - socket 478), keďže som mal podozrenie, že zapríčiňuje časté mrznutie na internete a trhavý pohyb pri filmoch na Youtube. Toto podozrenie som mal podporené navyše aj skutočnosťou že u tohoto CPU sa v minulosti odlomil plastový držiak chladiča a niekoľkokrát PC vypla vnútorná tepelná ochrana. Po oprave uchytenia chladiča a výmene CPU (INTEL CELERON 2,4GHz 128/488 - socket 478) som však zistil, že sa PC chová takisto, ako s "vadným" CPU. Nakoniec som zistil že chyba je v pomalom pripojení na internet, po reklamácii u providera je už teraz všetko v poriadku. Pri tejto príležitosti som však na tejto MB vyskúšal aj ďaľší CPU INTEL CELERON D 2,4 GHz 256/533 - socket 478, ktorý som kúpil v uplynulom mesiaci na inzerát a predávajúci tvrdí že u neho CPU funguje v plnom rozsahu. Je možné že ten odlišný parameter "D", či iné parametre (256/533) spôsobujú, že na tejto MB sa vôbec nerozbehne?
|