Nie, univerzálne nie sú, predávajú sa pokiaľ viem tak len priamo ako doplnkové príslušenstvo ku konkrétnym chladičom. Môžeš to tam priviazať IDE káblom, prigumičkovať(aj keď to by pri vyššej teplote mohlo prasknúť), príp. si z drôtu vyrobiť také úchyty sám...ale tak Ti poviem, vždy to bude fušerina a kupovať 92mm je dosť zbytočné utrácanie, keďže ju nikde inde v case nepoužiješ (záleží od case).
Prednedávnom som sa o to zaujímal a poviem Ti načo som prišiel(viem, že na toto sa nepýtaš ale pokúsim sa Ti poradiť):
výhody takéhoto riešenia:
1. zníženie hlučnosti (výrazné pri 12cm fane)
2. zníženie teploty o pár stupňov (pár doslova, pokiaľ tam nedáš turbínu). záleží na aké otáčky máš nastaveného Freezera.
3. ak dáš väčší fan ako pôvodný, tak zlepšenie prietoku v case
nevýhody:
1. takéto uchytenie môže vibrovať (samozrejme odstrániteľný problém s trochou predstavivosti)
2. vôbec to dobre nevyzerá
3. fan má najväčší prietok po okrajoch lopatiek (záleží od konštrukcie, napr. Magma ho má posunutý viac do stredu), čiže v prípade použitia väčšieho fanu hrozí zvýšenie teploty
No a ja som napokon skončil pri objednaní Noctua NH-U12P.
Avšak ako pozerám, na tvoje CPU taký chladiaci výkon netreba. Určite je však efektívnejšie riešenie výmena chladiča, a keďže vidím, že taktuješ a podľa tvojho zámeru je zrejmé, že Ťa irituje hluk, bude to mať opodstatnenie a určite aj účinok.