Zdravím,
dnes po cca 10minútach behu pc sa sám od seba vypol a nešiel zapnúť. Led sb_pwr na základnej doske blikala jasne, po odpojení a opätovnom zapojení zdroja blikala len veľmi slabo prípadne nesvietila vôbec. Odpojil som postupne všetky komponenty, zo zdroja bol zapojený len 24pinový konektor do dosky, ledka robila to isté. Skúsil som zapojiť starý 15ročný zdroj (stále len do základnej, nakoľko ostatné konektory, napr. do hdd/ssd nie sú kompatibilné) a ledka zrazu jasne svietila - zapnúť pc možnosť nemám kvôli spomenutým problémom kompatibility konektorov. Predpokladám teda, že po 6 rokoch doslúžil zdroj, a teda by som potreboval poradiť pri kúpe nového, plus by som chcel kúpiť novú skriňu. Rozpočet na tieto 2 veci je okolo 100e. Komponenty vypíšem nižšie, avšak v najbližšom roku plánujem meniť dosku, cpu (pravdepodobne ryzen) a prípadne aj grafu (s rozpočtom cca 500-600e), pc využívam na bežnú prácu aj hry v rovnakom pomere.
vadný zdroj - Corsair CX500 mobo - ASUS P8B75-V cpu - Intel Core i5-3470 gpu - ZOTAC GeForce GTX 650 Ti 2GB ssd - Crucial mx200 hdd - WD Blue 1TB
|