Dobrý deň,
V práci mam nasledovný problém, každé ráno keď púšťam PC vypadne obraz monitora, PC sa normálne pustí, pípne a normálne pracuje a načíta Windows, problém je vtom že keď pustí Monitor, tak chvíľku vidím normálne všetko čo mám, a naraz zobrazí čierny obraz, robí to len ráno, keď zapínam PC a idem pracovať, inokedy to vôbec nerobí (počas dňa samé od seba)...skratka aj keď vypnem monitor a znova zapnem, monitor ide tak 3 sekundy (normalne vidim prac. plochu, vsetklo) a potom nastane tmava obrazovka, robí to aj v BIOSE...opraví sa to len tak, že odpájam kábel od monitora a zapínam alebo vypínam tlačídlom Monitor. (Aj 20-30x po sebe) a ptom to naskočí)
Zostava : Asus P5KPL-AM SE CPU : Intel Core Duo 2 E7300 Zdroj :400W Pamat : 2GB + 1GB Kingstom HDD ATA 250GB Graficka karta : Gainward GT 610 Windows 8.1 Enterprise 64bit Monitor Philips 190SW
Skúšal som vytiahnuť grafickú kartu a šlapať len na integrovanej no problém pretrváva, hneď ako zmyzme Logo ASUS základnej dosky (aj skorej) hneď stmavne obraz + ked stlacam delete pocas startu PC tak prehodi ma do biosu, a obraz vypne aj tam, takže problem vypínania obrazu, je aj v Biose, takže fakt už neviem čím to môže byť, keď bol na PC windows XP a integrovaná grafika, tento problem nebol, preinstaloval sa windows na 8.1 a zacalo to blbuť aj s grafikou a aj bez nej...Fakt si uz neviem rady...Bios je na zakladnej doske najnovší (aký je dostupný), kápel od monitora, neni nikde preseknutý, nastavenia Monitora sú OK....
Za každú radu budem vďačný...
Prajem pekný deň,
|