Skontroluj debug LED Diody na doske, nezdá sa mi to, ani CPU úplne bez chladiča sa za 2s nezohreje tak, aby sa musel núdzovo vypnúť, alebo minimálne som ešte taký extrém určite nevidel, ak to má poistku aby to nešlo bez chladiča, tak to bude cez CPU-Fan konektor ale to by sa ani nezapol keby to nie je zapojené...
Čistiť chladič a nechať ho na starej termopaste? To má aký význam? Estetický aby to pekne vyzeralo, ale zato prd chladilo? I keby tá pasta mala len 5 dní, tak ju treba vymeniť, väčšina pást, začne meniť pod vplyvom tepla svoje vlastnosti už niekde okolo 24h po aplikovaní, a nadobúda svoje reálne vlastnosti, a v takom stave keď už tú pastu narušíš tak už to nebude ani náhodou dobre vodiŤ teplo, a ak si čistil chladič, tak asi pochybujem žeby si tam mal pár dňovú pastu... Ak to už robíš, tak treba poriadne, môže mať človek čistý chladič jak chce, keď sa mu k nemu poriadne nedostane teplo, ak sa ti do toho nechce tak kašli na to úplne, len si privodíš zbytočné problémy.
edit: keď si doťahoval chladič, verim tomu Že s citom a postupne do kríža, a nepreťahovať zbytočne moc tie šrubky... u Ryzenov ak dotiahneš silne chladič tak u niektorých dosiek prestane detekovať RAM.. skús trochu uvolniť šrubky ale aby stále držal, a pusť ho tak... tá stará pasta už má najlepšie za sebou i tak, hlavne aby to vôbec dokončilo POST, lebo za tie 2s čo uvádzaš by som pochyboval že ten POST vôbec ledva začne, hlavne ak máš starú verziu biosu
_________________ PC: CPU: Ryzen 5 3600 @Stock | CPUC: Arctic Freezer 34 eSports Duo | MOB: Aorus B450 M | RAM: HyperX Predator 2x8GB 3200MHz | GPU: Gainward RTX2060 Ghost (undervolt) | SSD: XPG 8200 Pro 512GB | HDD: WD Caviar Blue 1TB | PSU: Seasonic Focus+ 650W | CASE: MSI Vampiric 010M Vivebook 15 Pro: CPU: i5 12500H | RAM: 16GB LPDDR5 | GPU: RTX 3050 50W | SSD: Micron 512GB |