Dobry den, mam problem s odpajanim externeho disku preto sa chcem poradit co stym. mam samsung M2 portable 3.0 640 GB velkost 2,5 bez napajania a ked ho dam vysunut tak na win 7 mi napise ze ho mozem v pohode odpojit ale on mi bezí dalej kontrolka svieti a dalej sa kruti. ked som mal win xp tak sa mi automatikcy po kliknuti na vysunutie sam vypol a to iste mi robi aj na domacom kine ale na win 7 to tak nerobi a to iste aj u kamarata. netreba nainstalovat nake ovladace ?? lebo ked mi citacie hlavice nebudu parkovat tak mi ten disk dlho nevydrzi ked ho budem natvrdo odpajat
Co na tom vidis divneho? Vista a seven zaobchadzaju s usb inac ako winxp. A s tym parkovanim hlav si riadne zabil...hlavy sa ti vzdy parkuju automaticky ked disk vypnes z napajania.
Kamarat sa zabudol niekedy v roku 1993-4, kedy sa v diskoch este pouzivali krokove motorceky na pohyb hlav a preto sa museli parkovat samostatnym programom, inak by pri vypnuti napajania zostali niekde nad plochou disku.. Vsetky novsie disky parkuju automaticky..