Ahojte,
pred mesiacom som kupil herne PC od chalaniska, zostava je nasledovna :
procesor : Intel i7 8700K doska : MSI Z370-A PRO pamat : Crucial 8GB 2400Mhz grafika : MSI GTX 1080 Gaming x 8GB disk : Samsung 960 PRO 500GB SSD nmve chladenie : Nzxt Kraken x62 skrinka : Nzxt H500i
Mam pocit, ze sa trosku prehrieva grafika,pripadne aj procesor, vo windows-e bezna robota, prehliadanie stranok, videa na youtube, atd ide procesor od 30°C - 40°C, grafika 50°C - 55°C, PC je inak stale krasne tiche, vobec ho nepocut. Pri hrani hier napr. PUBG na ultra detaily v 1920x1080 mi stupne teplota grafiky aj na 80°C - 82°C a zacne ma upozornovat na vysoku teplotu, procesor cca tych 60°C-65°C a tam uz pocut, ze vsetky vetraky pracuju a PC dost huci. Pri takom DOOMe-e, Far Cry 5 mi ide teplota grafiky okolo 75°C, procesor tych 60°C - 65°C, tam je PC este celkom tiche. Teraz som si kupil 4k monitor a ked pustim nejaku hru v 4k rozlisenie ci uz ide len menu alebo priamo hra hned ide grafika na 83°C, procesor najvyssiu teplotu som zaznamenal asi 71°C, pritom hra ide pekne plynulo, ale bojim sa, ze mi odpali grafiku pri tychto teplotach, a to hra bezi mozno 5minut, neviem si predstavit hrat v takejto zatazi 2-3hodiny.
Moja otazka znie je normalna takato teplota grafiky a procesoru pri tomto vodnom chladeni ? PC je stary cca 1rok, jedina nevyhoda je, ze PC mam vlozene v stoliku, cize bocne strany su uplne uzavrete , inak je bedna z ostatnych stran volna a ma priestor na chladenie. Pripadne viete poradit ako by som dosiahol lepsie teploty, aka ja udrzba pri takomto type chladenia, nemam s tym absolutne skusenosti, ako som kupil tak pouzivam.
Dakujem
|