Gling-glo píše:
Predbežne môžem povedať, že prapríčina tkvie v pamätiach. Vysvetlím: tiež sa mi nezdalo, že musím zdvíhať napätie, väčšina vlastníkov tohto procesora dosiahla podobné frekvencie na nižšom napätí. Takže pri defaultných nastaveniach všetkých hodnôt mojich RAM (twinx2x1024 - latencie 5.5.5.12, 1,9 v, 800 Mhz) mi to vždy pri nižšom napätí CPU, ako hodnoty ktoré som spomenul v prvom príspevku, po nejakom čase vypínalo v Orhose. Pritom som vždy dodržal defaultnú frekvenciu 800 Mhz. Dokonca nepomohlo ani navýšenie napätia RAM na 2,0 v ako mi bolo poradené na oficiálnom fóre Corsair.
Tak som teda podtaktoval RAM na frekvenciu 750 Mhz a čuduj sa svete procík mi dokáže pracovať na oveľa nižšom napätí ako som už spomínal. Zatiaľ skúšam na default. hodnoty napätia pri 3 Ghz v Orthose, a vyzerá to predbežne stabilne. O teplotách ani nemusím hovoriť, je to úplne iné kafe (max. 62 stupňov).
Kúpil som jednoducho Ram-kit od Corsairu s bulshitnými čipmi a síce čipmi od firmy Nanya. Musím ich ešte prehnať v memteste, ale pôjdu asi do teplých krajín...
Tímto sa môj problém asi vyriešil, no urobím ešte pár testov. Tak Vám teda všetkým ďakujem za ochotu pomôcť.
Iba chcem poopraviť tento môj prípevok. Napísal som ho teda dosť chaoticky (asi to učenie )
Pri frekvencii pamäte na 800 Mhz a pretaktovaní procesora na 3.2 Ghz si vypítalo CPU až 1,376 v. Preto som mal také problémy s teplotami. Zaujímavé ale je, že pri len miernom znížení taktov CPU na 3 Ghz dokázal procesor bežať na defaultných nastaveniach napätia . Je to naozaj fakt divné: z 3,2 Ghz na 3,0 Ghz a rozdiel v napätí taký markantný. Uspokojil som sa teda s touto frekveciou, pretože teploty sú pre mňa prijatelné (burn cca. 62 stupňov). Nevýhodu to má len kvôli tým mojim nešťastným Corsairom, ktoré pri tejto frekvencii rozchodím len s podtaktovaním na 760 MHz. Asi sa s konečnou platnosaťou uspokojím s 2,8 Ghz CPU a s defaultnými 800 Mmz RAM.