sekenke píše:
Je normálne, ak pri spustení dvoch videí naraz vybehne využitie všetkých štyroch jadier úplne rovnako takmer na 100% po cca 30 sekundovom pozeraní oboch filmov ? (a tie začnú samozrejme následne sekať a videa môžem akurát tak vypnúť).
normalne to neni, zatazenie by malo vybehnut ihned, ak by tie videa boli pre ten cpu narocne
sekenke píše:
Nie som síce expert, ale podľa mňa by mal tento procesor zvládnuť aj 10 spustených filmov naraz bez väčších problémov, alebo sa mýlim ?
mal by, ale inac je to napouzitelna blbost samozrejme
normalny clovek nema preco divat dva a viac videi naraz.
sekenke píše:
Podobné problémy má aj pri spracovávaní fotiek v Zonery 14.(tam sa všetky jadrá vyšplhajú na 60-80% a opäť nemôžem robiť na danom PC nič viac iba čakať kým sa to všetko spracuje.)
Ked tam robis daco narocne a aplikujes narocne efekty a filtre, necuduj sa. tam je to normalne. Pri 80% zatazi cpu pod win7 mozes nromalne na pc robit, len to trva dlhsie.
sekenke píše:
Nie je to najnovší procesor, ale očakával by som od neho rozhodne viac.
necakaj od neho moc, prve phenomy boli dodrbane a vykonovo to nebol az taky trhak ako sa cakalo. Su len kusok nad vykonom vtedajsich athlonov x2 6000+
sekenke píše:
A tiež sa mi nezdá, že sa graf zvyšuje u všetkých štyroch jadier úplne totožne, myslel som si. že sa využije najprv jedno jadro, ak to nestíha tak sa pridá ďalšie atd. atd. Moja RAM je 4GB a OS Win7.
to je normalne, jadra sa vobec nechovaju tak, ako to popisujes. vyuzivaju sa naraz, ked su potrebne. ziadne take, ako si napisal
Inac si zisti ktory proces ti cpu vytazuje a budes vediet.