Len tak som si zmyslel dnes vecer ze ocekujem ako bezi moj internet tak reku otvorim cmd pustim ping na
www.six.sk -t a zistil som ze mam nezvykle vysoke pingy (predtym to byvalo tak 5ms v priemere teraz 10ms) a dost velky paket loss okolo 10%.. Tak reku patram dalej skusim pingnut GW.. cuduj sa svete pingy dost vysoke na to ze je to GW cca 5ms priemer a loss takych 5%.. Dalej som skusil pingnut router a to ma dorazilo uplne.. pingy od 1ms po 5ms obcas to skocilo na 7-12 a parkrat dokonca nad 100ms.. loss ziaden ("chvalabohu"). Som pripojeny na 100Mbit optiku (od GW streche panelaku smerom von). Kabel nemoze byt vadny lebo sestra ma rovnaky problem a je pripojena inym kablom. Router (nie je to ziadny low end) som kupil dnes kedze stary vcera vecer umrel (RIP) ale nemozem povedat ze je to routrom kedze som naposledy cekoval siet a pingoval nieco tak pred rokom.
Ako mozem mat priemernu odozvu 3ms na router prepojeny priamo s PC kablom o dlzke pol metra? Ved to je chore.. to by malo byt vsetko pod 1ms predsa.. Jedna sa o router TP-Link Archer..