Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 12 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 29.09.13 Prihlásený: 24.10.17 Príspevky: 13 Témy: 2 | 2 |
Dobrý deň, doma máme 3 pc na jednej sieti a keď na ktoromkoľvek PC začne niekto niečo sťahovať,alebo čo i len pozerať video na YT, všetky online hry strácajú hrateľnosť, ping sa pohybuje okolo 150-200 ms , občas vybehne aj vyššie. PC mám na sieť pripojený cez kábel. Niekde na internete som čítal, že to má spoločné niečo s nastavením priorít, avšak neviem kde tieto nastavenia hľadať, ak by bol ktokoľvek ochotný mi poradiť, bol by som mu vďačný. Vopred ďakujem za akúkoľvek odpoveď ![;)](https://www.pcforum.sk/images/smilies/smile03.gif)
|
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
Nenapísal si, aký máte router, modem a ani internet.... V každom prípade, tým, že niekto začne sťahovať (alebo robiť niečo iné), sa internet samozrejme pre teba spomalí.
_________________ C#, PHP, ... |
|
walther píše: Nenapísal si, aký máte router, modem a ani internet.... V každom prípade, tým, že niekto začne sťahovať (alebo robiť niečo iné), sa internet samozrejme pre teba spomalí. Tento internet mám už zopár rokov a tento problém mám len posledných pár mesiacov , je od T-comu , dsl ,modem mám D-link http://www.t-com.sk/ktz/img/d-link_dsl-2641r.jpgkeď nikto nesťahuje,nepozerá videá,ping mám v priemere 50ms a download 250-300 kbps
|
|
|
S 250-300 kbps bud rad, ze ti to ide aspon niekedy, lebo to je tragedia.
|
|
Daron píše: S 250-300 kbps bud rad, ze ti to ide aspon niekedy, lebo to je tragedia. Bohužial tu kde bývam lepší internet k dispozícii nemám a celkovo som s ním spokojný ,pretože ho využívam len na surfovanie,hranie. Jediný problém je to , že sa navzájom obmedzujeme,stačí ak si niekto načítava obyčajnú aplikáciu na internete,alebo pustí YT a už mi vybehne ping.
|
|
Registrovaný: 24.01.08 Prihlásený: 13.09.17 Príspevky: 14572 Témy: 66 | 66 Bydlisko: Žilina |
Áno, pretože tak to funguje... Neexistuje spôsob, ako by si sa mohol hrať a ďalší bude sťahovať, bez toho, aby ste sa obmedzovali.. Nehovor mi prosím ťa, že doteraz ti zvyšok rodiny mohol zaberať plné pásmo a ty si sa aj tak hral s max 50ms pingom...
|
walther píše: Áno, pretože tak to funguje... Neexistuje spôsob, ako by si sa mohol hrať a ďalší bude sťahovať, bez toho, aby ste sa obmedzovali.. Nehovor mi prosím ťa, že doteraz ti zvyšok rodiny mohol zaberať plné pásmo a ty si sa aj tak hral s max 50ms pingom... To netvrdím,zo sťahovaním to tak bolo stále, vyššie píšem že sú to aj obyčajné aplikácie a youtube.
|
|
Neviem, čo sú to "obyčajné aplikácie", ale youtube je to isté ako sťahovanie...
|
walther píše: Neviem, čo sú to "obyčajné aplikácie", ale youtube je to isté ako sťahovanie... Čiže jediný spôsob ako odstrániť tento problém by bol získať rýchlejšie pripojenie ?
|
|
Daron píše: Ano. Hm :/ ďakujem za odpovede/rady
|
|
Registrovaný: 05.10.07 Prihlásený: 22.12.24 Príspevky: 731 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Mozes skusit v routery nastavit v nastaveniech QoS vyssiu prioritu pre pocitac na ktorom hravas. Je ale dost mozne ze vzhladom na tak pomaly internet to nepomoze.
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 12 ] | |
|