Chcem poporosit o radu ako by bolo mozne vytvorit v Exchange viacero mailovych adries pre jedneho uzivatela s tym ze je mozne odosielat z nich aj maily (aby nepisalo ze je sprava odosielana v zastupeni).
Tzn. mam adresu
prizvisko@domena.sk a znej v sucasnosti odosielam maily
Potrebujem mat adresu
meno@domena.sk na ktoru mi budu odosielane spravy, ale aj ja mozem z tejto adresy odosielat spravy.
Ked som si vytvoril alias, spravy mi chodili aj na tuto adresu, ale ja som nevedel z tejto spravy odosielat. Ked som do OD: dal meno@dolňmena.sk tak sa mi sprava vratila s informaciou: You do not have the permission to send the message on behalf of the specified user.
Ked som v Exchange-i nastavil na adrese
meno@domena.sk "Make this the reply address", tak vsetky spravy chodili z adresy
meno@domena.sk, ale zase nebolo mozne odoslat spravu z
priezvisko@domena.skKed som v AD vytvoril noveho uzivatela a meno.priezvisko2, kde som nastavil na tento ucet Full control uctom meno.priezvisko. Takto bolo mozne odosielat spravy aj z jednej adresy aj z druhej, ale zobralo mi to jednu licenciu v AD a objavil sa mi medzi uctami dalsi uzivatel co robi problem. Z pohladu pouzitelnosti, filtrovania, statistik je to neprijemne.
Je nejake riesenie?