Zdravím, Vopred ďakujem každému za vyjadrenie sa ku môjmu problému. Mám Lenovo Yoga 2 13 (parametre v nadpise) a potrebujem ho pravidelne používať s externým monitorom. Mám ale problém, že pri pripojení cez microHDMI dochádza sem-tam k výpadkom signálu alebo ku zobrazeniu zelených čiar cez displej (každých pár minút, je to otravné). Skúšal som vymeniť kábel, ale nepomohlo to, ešte skúsim vymeniť redukciu microHDMI na HDMI, ale na 99% bude problém v samotnom porte na doske, čo sa mi samozrejme neoplatí riešiť. Zároveň mi prestáva stačiť grafický výkon, a preto by pripadal do úvahy upgrade. Napadlo mi ale určité kompromisné riešenie, ktoré by potenciálne vyriešilo oba moje problémy za malú cenu. Yoga 2 13 má dva m.2 sloty - v jednom je SSD a v druhom sieťová karta. Keby som kúpil redukciu pre eGPU - m.2 na pciX16 (cca 30eur, zdroj mám) a pripojil do nej napr. GTX1050 a z nej pripojil monitor, mohlo by to fungovať? Systémové SSD by som potom zapojil do prázdneho SATA na pevný disk cez redukciu na 2,5" - samozrejme by fungovalo len pri obmedzených SATA rýchlostiach. Moje otázky znejú? 1) Mohlo by to takto fungovať? Už som pozeral nejaké YT videá s inými notebookmi, ale nemám s tým skúsenosť z praxe. 2) Do akej miery by slabučký procesor ovplyvnil výsledný možný výkon GTX 1050? Samozrejme, že nemám v pláne na tom hrávať nejaké extra náročné hry. Zaujíma ma cca percentuálny pokles oproti bežnému zapojeniu tej grafiky v primeranej zostave. Vďaka
|