zoom píše:
DIKY moc ale vidim ze nevies ze 8 rocne dieta vobec nevie co je to kniznica a urcite nebude nic ( doc, xls, jpeg ,.... ) nikde cielene zapisovat ale bude len :
1. instalovat a spustat hry a to vylucne len klikanim po obrazovke.
2. spustat YouTube a mozno aj Google vylucne klikanim po obrazovke.
3. fotit, filmovat, nahravat zvuky priamo z PCka.
4. preberat dalsie hluposti s Internetu co jej internet ponukne.
Podobne naivne veci neplatia snad od 2005-teho...mozno este skor. 8r decko ta takym sposobom obabre, ze budes z toho vymlety este 2 tyzdne.
Uvedom ze dnesne 8r decka vedia o systeme viac ako ty. Inac zazijes tvrdy drzkopad a je fuk ako velmi sa citis vzdelany....je to proste fakt.
Ako v tom vtipe: Rodicia sa dnes boja, co z netu stahuje ich syn a co nan nahrava ich dcera. Dnesna realita.
zoom píše:
Ja potrebujem program ktory mi ukaze co ktore z nich urobilo a ktory mi umozni vymazat a odinstalovat to co tam nechcem mat.
zozen si program typu "hlidaci pes", ten ti toto umozni. Kedysi to existovalo, no uz je to dlho mrtve. Mozno dakto daco podobne este vyraba. Raz davno som videl v jednej inet kaviarni nejake riesnie, ktore po restarte pc prepisalo vsetky uzivatelske zmeny a uviedlo system do predvoleneho cisteho stavu. Netusim co to bolo.
https://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/bezpecnost/ochrana_pocitace/hlidacipesochranapocitace/Iniac ako admin mozes odinstalovat cokolvek a kedykolvek.
zoom píše:
Ak sa to neda tak dalsie konta su vlastne k nicomu.
Obmedzit konta mozes cez group policy (gpedit.msc), ako som pisal. Inac zakazane ovocie chuti najlepsie. Ked budes takto fizlovat decka, len to povzbudi ich snahu to obist a najdu si cestu. Ked im to nepojde doma, pojdu po skole k susedovi, kde to pojde = nevyriesis nic. Podstatne je, sa s nimi o tom bavit. Nie zakazovat.
zoom píše:
Preto som rozmyslal ze kazda bude mat svoj USB disk a ja nastavim aby vsetky nove veci okrem W10 isli len na USB disk.
Takto ziadny system nefunguje.