Zdravím priatelia, Mám Externý HDD WD 5000AAJB 500GB na tomto mám uložené fotografie a aj vídea za cca 15rokov, samozrejme mám aj google drive ale predsa potrebujem poradiť...
WD fungovalo fajn síce po zapojení windows ukázalo že je usb pripojené no WD-čku trvalo cca nejakých 2-3 min než sa načítal. Wd-čko sme si zapojili do TV kvôli filmom no keď som ho dal späť do pc tak ho už nenačítalo hneď ale až po polhodinke mi windows oznámi pripojenie usb a následne nato sa WD-čko rozbehne keď priložím ucho k zariadeniu počuť tam akoby tikot potom nejaké zvuky .... skúšal som aj formátovanie a aj odstrániť zo správcu zriadení ale nič nepomáha niekedy musím pár krát odpojiť z elektriky a znova zapojiť aby sa WD rozbehlo a niekedy ho stačí zapojiť a počkať určitý čas... na Ubuntu mi toto nerobilo nabehlo podstatne rýchlejšie asi tak cca 5-10min neviete v čom je problém? alebo proste len WD odchádza a treba si všetky dáta preniesť do pc a kúpiť iný HDD? alebo je to problém SW alebo HW a ako ho vyriešiť?
Sorry za dlhý popis no presnejšie určuje moju chybu. Za odpovede vopred všetkým Ďakujem.
|