Zdravím chalani, mám tento disk
http://www.pixmania.sk/sk/sk/7327125/art/western-digital/prenosny-externy-pevny-di.html?srcid=7865&Partenaire=najnakup&aftrack=TWpJMk16czJNRFEwOzEzMjIyMzE0NDE7 , žial sa mi stala malá nehoda, kopíroval som dáta z disku do notebooku, disk som položil na klávesnicu a medzi tým som odišiel. Disk samozrejme čierny ako aj klávesnica, prišiel som a zobral som notebook... zabudol som na disk, ten sa zošmykol z notebooku, a v polke pádu sa odpojil z káblu, čo zmiernilo aj náraz. Bolo to zhruba z výšky 0,5m na mäkký koberec. Bál som sa, či sa nepoškodil, tak som ho rýchlo zapojil do počítača, našlo mi ho a mohol som kopírovať a ukladať dáta, rýchlosť a ani chod ( zvuk ) sa nezmenili, žiadne chvenie disku, nič. Neskôr som ho zapojil znova, žial už ho PC nenašlo, a každých 90sekúnd mi vyskočí okno s otázkou, či chcem DISK SFORMÁTOVAŤ... to samozrejme nechcem, mám tam háklivé dáta, filmy, software...450gb+ ... Čo mám s tým robiť ? Nemohol sa poškodiť kábel ? Mám pocit, že to bude mechanická chyba, ale dúfam, že to tak nieje ... Nemám možnosť to skontrolovať nejakým softvérom ?
Navyše, keď ho zapojím do EGREATu ( multimediálny prehrávač ), tak mi ho nájde a normálne sa doňho dostanem, pozerám filmy, počúvam hudbu... všetko ide.
Potrebujem pomoc. Predpokladám, že mi reklamáciu neuznajú...