Som užívateľom služby MAGIO a router mám VIGOR 2700 VGST. Sú tam 4 výstupy LAN: dva výstupy zabezpečujú samotné MAGIO, tretí môj "hlavný" stolný PC a štvrtý výstup stolný PC v synovej izbe. Toto všetko je samozrejme prepojené príslušnými sieťovými káblami, funguje to bezchybne a aj rýchlosť a spoľahlivosť je slušná. Okrem toho z routra cez Wi-Fi pripájam občas podľa potreby notebook (so vstavaným Wi-Fi adaptérom). Keďže som v domácnosti dal dokopy ešte jeden stolný PC, chcel som vyskúšať či pôjde pripojiť k sieti pomocou USB Wi-Fi adaptéru. Kúpil som typ TENDA W311 MI. Nainštaloval som ovládač z priloženého CD, všetko prebehlo normálne, pripojenie sa mi zobrazí so silnou indikáciou signálu, ale stále je v stave že hľadá sieťovú adresu. Ten kľúč (to som si všimol až pri inštalácii) je n-kový a ak sa nemýlim tak VIGOR vysiela v norme b a norme g. Je to kompaktibilné, tieto normy? Nemôže to byť príčinou nemožnosti pripojiť sa na sieť? Porobil som kopu obrázkov z nastavení, podľa prípadných požiadaviek riešiteľov zverejním. Na tom novom stolnom PC mi v pripojení nikde neponúka možnosť hesla wi-fi siete ktorým je chránená, čo napr. v notebooku ponúka a tam to heslo je aktivované. Wi-Fi cez notebook naďalej funguje bezchybne. Poradí mi niekto?
P.S. V rámci čo najrýchlejšieho vyriešenia tohoto pre mňa problému, zverejním túto požiadavku aj na niektorých iných portáloch, tak ma za to prosím neodsudzujte.
|