Ambrobene píše:
tých 4-5 km
Nie nie nezveličujem ale podotýkam pracujem s ňou v Bactracku a tam sa dá vypnúť limitovanie TX-Power na windowse som to hľadal 3 dni (iniciátívny blb) lebo viac ľudí písalo na kadejakých fórach že sa to musí dať ale neprišiel som na to.Samozrejme záleží aj od prostredia v ktoróm chytám wifi. Keď si sadnem na lúčku na kopci za mestom a mám pekný výhľad tak tak mám zmapované celé(menšie) mesto. Keď som v zatavanom priestore v meste tak to padne ale stále je to niečo ukrutné no čakám kedy začnem svietiť na zeleno
2W sú pomerne dosť
4-5KM je pohoda.... U Alfa Networks 1W máš bez problémov okolo 3km pri 2w je to o 30-40% viac ako mám ja bohužial na slovensku alfu za 1.nekúpiš najbližší predajca v čechách no vozí aj na slovensko ale predáva max 1000mw.
Je problém kúpiť kvalitný adaptér lebo je to všetko limitované väčšinov si to ľudia kupujú na crackovanie atď.
// pridané po 6 minútach od posledného príspevkujeck2010 píše:
No a aku by ste mi odporucili wifi usb antenu na 4-5 km A 10 db alebo trochu menej
Ako tu bolo už pred tým písane dokiaľ to chceš používať v oknách tak sa k tvojim požiadavkam 4-5km nedostaneš a reálne nevyužiješ ani 2-3db.
Je to limitované na 20dbi-100mw tu máš tabuľku ako to je.
20 dBm = 100 mW
28 dBm = 631 mW
30 dBm = 1 W
31 dBm = 1,259 W
40 dBm = 10 W
50 dBm = 100 W
V skratke povedané vo windowse sa cez 300-500m Maximálne! pri kvalitnom adaptéri a dobrom routri ktorý vysiela signál nedostaneš. Jedine ak si požiadaš o objasnenú výnimku na Power Control Driver pod Windows pre slovenkú republiku.
Takže nech kúpiš adaptér za 100e alebo 15-25e stále to budeš mať to isté, či tam bude 100 alebo 2dbi anténa pomôcť ti môže pri výbere pozerať na to že čí kúpiť všesmerovú alebo smerovú anténu k adaptéru chipset by som volil ralink/realtek aby to malo dobrú citlivosť a frekvenčnú stabilitu aspoň +20ppm no veľa s týchto faktorov ti bude v oknách na nič takže tak môže sa stať že aj keď kúpiš adaptér bude možno o 10-20% lepší oproti tomu čo máš v notebooku aj to môžeš pocítiť len napríklad v budovách (lepší signál v uzavretých priestoroch).