@walther - Tak vieš, router je umiestnený tam kde je z dôvodu, že v tej miestosti je notebook do ktorého je pripojený kábel k internetu a typnem si že tý čo chodia naťahovať kábel od telekomu ako ich sám poznám, tak oni robia to najjednoduchšie riešenie kde natiahnuť kábel k internetu a kde bude router a neriešia, že kde ty budeš mať signál wifi a kde nie, to ich nezaujíma, áno môžeš im povedať, že kde chceš mať signál, ale presnejšie tento dom patrí známym ktorý majú vyšší vek a sú radi, že vedia ako tak narábať s počítačom a nie to rozumeť sa wifi signálu. Čiže si myslím, že logicky má dopnúť milým technikom, že keď mám mať aj wifi nech rozmýšľajú tak aby bol signál všade a nie, že v polovici domu nie je, ale oni musia to riešiť čo najlahším spôsobom aby mali čo najmenej vŕtania a roboty a mohli ísť domov.
Poviem ti pravdu, áno nechcem do toho investovať a chcem ušetriť, keby to bola nejaká optika vtedy by som to inak riešil ale kupovať extender alebo iné riešenie zložitejšie čo ma výjde aj 100€ kvôli dvom miestnostiam a internetu 8 Mb/s ktorý je v 21. storočí hanba fakt sa neoplatí ti narovinu poviem.
@hanesovic - nedokážem tomuto pochopiť: "Minimálne low-endový ASUS RT-12 + extender tomu pomôže (napríklad)" keby som si nekúpil tento router alebo hocijaký iný, ktorý by som zapojil za ten modem alebo čo to je čo mám od telekomu alebo čisto len zapojil tento ASUS router a k tomu ešte navyše extender, tak aký by bol prosím ťa rozdiel medzi tým, keby som teraz kúpil extender k tomu routru od telekomu? Nebolo by akože zbytočné kupovať nový router pri ktorom by bol pravdepodobne taký istý dosah signálu a vyhodil by som do luftu zbytočne 20€?
@4040 - ale bude ten router vedieť prijímať wifi signál tam kde dočiahne ten router čo mám a následne ho bude vysielať ďalej a tým pokryje tie ďalšie miestnosti? To asi nie :/ a ľahko sa ti povie, že kúp si nový router a daj si ho tam kde potrebujem signál, lenže router umiestniť by nebol problém tu je problém a celkom dosť veľký keďže tam kde je momentálne umiestený router natiahnuť kábel tam kde končí signál je problém, ale to nevysvetlím to by si musel vidieť naživo ako to je celé nahovno. A inak nenazval by som to bohužiaľ zlým signálom, ono v daných miestostiach kde chcem mať wifi signál žiadny nie je, ale v jednej teoreticky je ale taký divný signál, lebo mobilom sa na wifi v tej miestosti nepripojím ale keď zoberiem notebook tak ten sa pripojí a má slušný signál a aj internet ide v poriadku, čiže signál možno aj je ale taký, že wifi adaptér alebo ako to nazvať v mobiloch je slabší ako v notebookoch.
A teraz menšia otázka za všetkých, keď tak neodporúčate extendery alebo by to nepomohlo, tak načo vlastne slúžia a načo ich vyrábajú? Prečo sa predávajú, a sú recenzie kde píšu, že to funguje ako má? Čítal som nejaké recenzie, že to zníži rýchlosť internetu a aj občasné výpadky sú, ak keby tobola pravda ani by to tak nevadilo, keby aj o polovicu z 8 Mb/s na 4Mb/s aj tak stále lepšie ako slávny Edge internet ktorý je skoro po celom slovensku v dedinách či už mimo miest, a ten internet s ním nič sa nedá, jedine tak ledva, ledva odpísať na facebooku