Ak mas slaby signal vo vzialenejsich castiach bytu, tak sa oplati menit router. Popr este si skus stiahnut apku wifianalyser a popozeraj ako su na tom jednotkive kanaly, je mozne ze tvoja aj wifiny susedov sedia v prvom kanali a navzajom sa tym padom rusia, pohraj sa s s tym analyserom a kedtak skus zmenit kanal, ak toto nepomoze, tak novy wifirouter.
Ak nepotrebujes 1000Mbit porty (co na 50Mbit internet nepotrebujes), tak skus asus n12 verzia Di (23 e) tyzden poskusaj, ak nebude stacit, vrat a skus asus n18 (75e), ma o antenku viac, ten by to uz mohol davat. Ale inak kludne popozeraj aj starsie vlakna o routroch, vsade sa radi to iste. Ten cenovy skok je taky vyrazny, lebo modely s cenou do 75 eur maju akurat rychlejsi procesor (citelny ked mas pripojenych +10 aktivnych zariadeni), 1000Mbit porty a AC standard (wifi v pasme 5GHz, vyuzijes ak mas zariadenia ktore ho maju tiez, ale 5Ghz prechadza slabsie stenami), proste pridavne funkcie, ale signal rovnaky.
Este semtam spomeniem tento:
Xiaomi router 3 za 27 eur dvojantenkovy (dalsie 2 anteny ma na 5Ghz pasmo), vyhoda je vykonny hardware. Tu ho tipek porovnava s asusom za 90 eur:
https://www.techwalls.com/xiaomi-mi-wifi-router-3-review/ rychlost wifi na 9 metrov cez dve steny rovnaka