čaute, mám problém s WIFI pripojením. Včera som si kúpil ROUTER DLNIK 605L. Napojil som ho dostal som sa do inštalačného menu, vybral som si jazyk a došlo k Výberu siete. 1. Tam neviem čo mám vybrať. alebo čo mám vypĺniť.
Bolo by na mieste, keby si napísal, o aký internet ide... Každý internet má trochu svojské nastavenia, neexistuje jedno univerzálne riešenie. Manuál je fajn, ale potrebuješ aj zmluvu so svojim providerom (prípadne nejaký návod, ktorý ti určite poskytol). Tam sú všetky parametre, čo treba.
No neviem. Včera som pozeral nové zmluvy a nič také tam nepísalo pozriem ešte aj staré no tak či tak som im volal a povedali, že u ničh je všetko v poriadku, že to stačí len správne nainštalovať.
Mám Spidernet teraz už Minet lebo sa to všetko zlúčilo. Čo viem, tak to je že mám na 100% statickú IP.
Ono vlastne by mi len stačilo z toho obrázka čo mám vybrať "Statická IP , Dynamická IP, alebo L2PT" ... no neviem včera som googlil a nič nové som sa nedozvedel.
V zmysle, že si za tú statickú IP platíš alebo v zmysle, že sa ti IP nemení? V prvom prípade vyber "Statická IP" a zadaj IPčku a parametre, ktoré máš v zmluve. V druhom prípade vyber "Dynamická IP". Malo by ísť...
Ach takto... Dobre, keď máš spojenie iba modem+pc, nastavoval si niečo v PC? Skús trochu viac popísať, čo kde ako máš, lebo bohvie čo ty stváraš a ako to máš zapojené
ja som nenastavoval nič. Keď mám napojený router je to napojené takto: LAN z PC ide do routru do LAN 1. Kábel z modemu ide do routru do WAN (Network) slotu.
Ja som nič nenastavoval stále stojím tu na tomto kroku neviem čo mám vybrať