Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 25 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 01.01.09 Prihlásený: 06.07.10 Príspevky: 59 Témy: 12 | 12 Bydlisko: SR, PN |
Ahoj mam taky problem ze my nenacita win pc sa zapin normalne aj bios nabehne ale potom sa zacne načitavat win tie palicky a uz tu obrazovku vitajte nezobrazi a uz sa to len restartne a ide to odznova...
co mam s tim robit.
|
|
Registrovaný: 23.08.09 Prihlásený: 18.08.11 Príspevky: 15 Témy: 1 | 1 |
ahoj,
mám ten istý problém , nevie mi niekto poradiť?
Po zapnutí mi odmietne načítať operačný systém a dostala som sa iba do BIOSu. Tak som ho vypla, opäť zapla a už mi nevypísalo absolútne nič. Objavila sa iba hláška No video output. Má niekto prosím nejaký nápad, čo by tomu mohlo byť?
|
|
Registrovaný: 23.08.09 Prihlásený: 29.01.13 Príspevky: 24 Témy: 8 | 8 |
No neviem ci to pomoze ale v prvom pripade by som mozno vedel poradit ja mam doma DVD win vista to dvd nabootujem a cez to sa da v pohode opravit pc bud dam opravit chybne zvezky na disku C alebo obnovu systemu skoro vzdy to zabere alebo potom uz len reinstal winu nic ine ma nenapada
|
|
Ďakujem za odpoveď
toto vidím asi na nejaký servis. Nemám predstavu ako by som to spravila.
|
|
Registrovaný: 01.01.09 Prihlásený: 06.07.10 Príspevky: 59 Témy: 12 | 12 Bydlisko: SR, PN |
hmm a nebude to nahodou v RAM ke?? ze ked win nacitava a dalej sa nedostane na tu obrazovk vitajte??
|
|
Registrovaný: 23.08.09 Prihlásený: 29.01.13 Príspevky: 24 Témy: 8 | 8 |
kaper7700 píše: hmm a nebude to nahodou v RAM ke?? ze ked win nacitava a dalej sa nedostane na tu obrazovk vitajte?? HM? neviem lebo ja som mal takyto problem a bola to chyba softweru a nie hardweru
|
|
|
no keby ste neboli pirati a nemali piratsky windows na 100% ho opravis bez reinstallu stacilo by dat navratovy disc (recovery disk) funguje aj na viste ci XP ten disk sa dodava k originalnemu operacnemu systemu
|
|
senti125 píše: no keby ste neboli pirati a nemali piratsky windows na 100% ho opravis bez reinstallu stacilo by dat navratovy disc (recovery disk) funguje aj na viste ci XP ten disk sa dodava k originalnemu operacnemu systemu
hmm mam orig win a ten disk som tamnemal ..
|
|
kaper7700 píše: hmm mam orig win a ten disk som tamnemal ..
bohužiaľ ani ja som nedosala recovery disc k tomu OS.
tiež to vidím na problém s tým sofvérom... len som zmätená, keďže už sa nedá dostať ani do BIOSU!
proste sa nespraví nič. Monitor vyhodí jedinú hlášku: NO VIDEO OUTPUT a hotovo. Windows bol už predinštalovaný v PC.
|
|
Registrovaný: 20.05.09 Prihlásený: 11.10.09 Príspevky: 265 Témy: 3 | 3 |
senti125 píše: no keby ste neboli pirati a nemali piratsky windows na 100% ho opravis bez reinstallu stacilo by dat navratovy disc (recovery disk) funguje aj na viste ci XP ten disk sa dodava k originalnemu operacnemu systemu
Ja som hodne kupil vist a nainštaloval ale žiadne recovery tam pribalene nebolo, jedine čo poznam je DVDrecovery vista ktore si vytvoriš alebo objednaš zo servisu
|
|
Registrovaný: 20.08.09 Prihlásený: 01.07.12 Príspevky: 186 Témy: 23 | 23 Bydlisko: Nitra |
kaper7700 píše: Ahoj mam taky problem ze my nenacita win pc ... mafianska píše: ahoj,
mám ten istý problém , nevie mi niekto poradiť? ...
Nastav na prvy boot hdd, kde mas windows nainstalovany. Pripadne resetni bios. Ked sa nastaveniam biosu nerozumies, tak nic nenastavuj, lebo to pokazis este viac
|
|
crom píše: Nastav na prvy boot hdd, kde mas windows nainstalovany. Pripadne resetni bios. Ked sa nastaveniam biosu nerozumies, tak nic nenastavuj, lebo to pokazis este viac
Lenže problém je v tom, že sa mi nedá dostať už do BIOSU!
proste akonáhle zapnem pc, obrazovka ostane čierna a vypíše iba chybovú hlášku: NO VIDEO INPUT... ako keby nechcel komunikovať s počítačom. Ja si začínam myslieť, že odišiel harddisk. Ako to zistím???????????????????
|
|
Registrovaný: 20.08.09 Prihlásený: 01.07.12 Príspevky: 186 Témy: 23 | 23 Bydlisko: Nitra |
Vypni PC na chvilu zo zasuvky, skotroluj ci je dobre zapojeny kabel od grafickej karty do monitora (obe strany). Reset biosu - najlahsie je asi vybrat bateriu. Na zakladnej doske je kruhova bateria, vyber ju aspon na minutu a vloz ju naspat, bios sa resetne. Ci odisiel hdd zistis tak ze si das k nemu ucho a bude pocuvat ci sa toci alebo sa pozri na cervenu kontrolku vpredu na pc ci svieti - blika.
|
|
crom píše: Vypni PC na chvilu zo zasuvky, skotroluj ci je dobre zapojeny kabel od grafickej karty do monitora (obe strany). Reset biosu - najlahsie je asi vybrat bateriu. Na zakladnej doske je kruhova bateria, vyber ju aspon na minutu a vloz ju naspat, bios sa resetne. Ci odisiel hdd zistis tak ze si das k nemu ucho a bude pocuvat ci sa toci alebo sa pozri na cervenu kontrolku vpredu na pc ci svieti - blika.
takže: vyskúšala som reset biosu, aj tú kontrolku na HDD - neblikala... ak som dala ucho k tomu , tak hučali iba ventilátory. Ale prečo sa nedá dostať do BIOSU ani po tvrdom resete tej batérie?????????????? Ved ked odíde HDD, malo by sa dať dostať aspon do BIOSu nie,
|
|
Ked zapnes PC tak nepipa? Ak ano kolko krat? Obrazovka sa ti pri pusteni pc zapne a vypne ci sa vobec nezapne alebo je zapnuta stale, ale nic na nej nieje?
|
|
crom píše: Ked zapnes PC tak nepipa? Ak ano kolko krat? Obrazovka sa ti pri pusteni pc zapne a vypne ci sa vobec nezapne alebo je zapnuta stale, ale nic na nej nieje?
Ked zapnem PC (monitor je zapnutý) nepípa, nič... absolútne...na monitore je celý čas napísané : NO VIDEO INPUT.
To jest vše..nič sa nedeje... nenačíta, proste nič.
to červené svetielko nebliká.... ani žiadny pípací zvuk, nič
|
|
Mozne je ze odisla doska - ale to len strielam. Ak niekto neporadi inak, mala by si ist s PC do servisu nech sa nan pozru, takto cez board to niekto tazko zdiagnostikuje. Posledna vec - popozeraj vsetky kable v pc ci su neni povitiahnute, ci v nom nesmrdi dym-spalenina, na doske ci nieje niekde nieco obhorene. Inak veru neviem
|
|
crom píše: Mozne je ze odisla doska - ale to len strielam. Ak niekto neporadi inak, mala by si ist s PC do servisu nech sa nan pozru, takto cez board to niekto tazko zdiagnostikuje. Posledna vec - popozeraj vsetky kable v pc ci su neni povitiahnute, ci v nom nesmrdi dym-spalenina, na doske ci nieje niekde nieco obhorene. Inak veru neviem
zapnuté je to všetko, teraz som to skúšala, odpájala z elektriky a podobne. No máš pravdu, najlepší bude servis, lebo kupovať HDD draho a zistím, že je tam niečo iné chybné, tiež nie je najrozumnejšie
Som laik a netrúfam si nič zložitejšie.
každopádne ďakujem za pomoc.
|
|
Registrovaný: 18.06.09 Prihlásený: 20.06.15 Príspevky: 75 Témy: 8 | 8 Bydlisko: Nove Mesto ... |
skus dobre pozatlacat RAMky, alebo ich rovno vyber a osad odznova, toto lubi robit ked je povyskocena ramka, ze zapnes comp a ani nepipne a nic nenacita
|
|
RicoRodriguez píše: skus dobre pozatlacat RAMky, alebo ich rovno vyber a osad odznova, toto lubi robit ked je povyskocena ramka, ze zapnes comp a ani nepipne a nic nenacita
a nemohlo sa stať, že odišla batéria BIOSu?
|
|
Registrovaný: 18.06.09 Prihlásený: 20.06.15 Príspevky: 75 Témy: 8 | 8 Bydlisko: Nove Mesto ... |
bateria biosu pravdepodobne odisla mne na starom compe co mam este Athlon XP 1600+, lebo pri kazdom starte mi nastavi cas do povodneho casu na doske a BIOS si nepameta ziadne nastavenia ked je dlhsie vypati comp, ale inak comp mi spustit ide v pohode... skusila si to s tymi ramkamy ?
|
|
RicoRodriguez píše: bateria biosu pravdepodobne odisla mne na starom compe co mam este Athlon XP 1600+, lebo pri kazdom starte mi nastavi cas do povodneho casu na doske a BIOS si nepameta ziadne nastavenia ked je dlhsie vypati comp, ale inak comp mi spustit ide v pohode... skusila si to s tymi ramkamy ?
RAMky nie sú vysunuté, to som včera skúšala pri tom nervačení , dnes som to odniesla do servisu a chlapík mi hovoril , že pravdepodobne, podľa mojej opísanej situácie, odišla materská doska. Našťastie je to v záruke ešte.
|
|
Registrovaný: 29.03.09 Prihlásený: 16.11.24 Príspevky: 4063 Témy: 120 | 120 Bydlisko: Banská Byst... |
tak sa s tym netrap a nehaj to na servis-uvidime. inak "materska doska" to povedal servisman? tak mu povedz, ze ty by si nechcela íst na "matičnú dovolenku"
_________________ Lenovo Thinpad Yoga T570 win 1O pro Mobil: Apple Iphone 12 pro 256 GB |
|
Kataklysm píše: tak sa s tym netrap a nehaj to na servis-uvidime. inak "materska doska" to povedal servisman? tak mu povedz, ze ty by si nechcela íst na "matičnú dovolenku"
trapas, ale toto som z čista jasna vyprodukovala ja
|
|
ja uz som moj problem vyriesil dal som to do servisu a tam zistili ze len bol poskodeny win a dali tam win na win a vsetky data co som tam mal sa dali zachranit..
|
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 25 ] | |
|