Kokocina, pán farár...
Mám ATI FirePRO grafiku, mal som v staršom PC ATI aj NVIDIA šmejdové grafiky
- vtedy aj teraz:
1. môžem nastaviť "jeden monitor"
2. môžem nastaviť klon (ovšem nesmiem mať 10bitový výstup nastavený a to Ty nemáš ani ako možnosť)
3. môžem nastaviť "rozšírenú plochu" - a URČIŤ, ktorý monitor bude PRIMÁRNY a teda NA ŇOM bude lišta, ikony atd...
Ale - pri KLONE bude rozlíšenie výlučne ako má slabší monitor (televízor - ja mám našťastie oba 1920x1080) alebo čo dovolí kábel...viď ďalej
pri "rozšírenom obraze" je rozlíšenie nastaviteľné za podmienky, že buď graika "spozná" oba monitory (oni jej posielajú svoje dáta - u mňa "Eizo CS230 [ Rozšířený ] a PHILIPS TV" s možnosťami max.rozmeru a snímkovej frekvencie) - ALEBO to musíš nastaviť ručne kdesi v softe (pre Nvidiu si to už nepamätám no mal som to tiež na TV cez S-video káblik) - VGA a S-video idú len do nejakých menších rozlíšení ovšem...
Tiež ide nastaviť, aby sa na sekundárnom monitore veci zobrazovali "nejak", teda do fullscreenu - minimálne videoprehrávače a zobrazovače obrázkov.
Ďalšie ALE - ak cez (vga, S-video)kábel neide (nemôže) zistenie zobrazovacích možností sekundárneho zariadenia - treba sa s nastaveniami "vyhrať" no zas cez výstup iný, než DVI, DP to ide len do určitých rozlíšení.
Nájdi si prípadne DualMonitorTools ako pomôcku na prepínanie atd a jednu utilitku "DesktopOK" na nahratie a vrátenie ikon plochy na svoje miesta bo sa po každej zmene rozlíšenia rozsypú-zosypú. (alebo pýtaj cez SS a pošlem Ti to v ZIPe)
V softoch grafiky je možnosť nastaviť si skratky na prepínanie režimov dva-jeden-klon.
atd
EDIT:
čo píšem, mám odskúšané-funkčné na WinXP aj Linuxe no nieje dôvod aby to nešlo na Win7/8
Taskbar cez dva monitory môžeš mať no na jednom ľavú polku - na druhom pravú
JEDINE pri KLONE na oboch zhodný (pri max.rozlíšení "horšieho" zobrazovacieho zariadenia) - no aj zhodný obraz všetkého potom.