Citácia:
A XP je tiež zrelý akurát tak do šrotu... na tých strojoch, ktoré ešte niečo zvládnu je lepšia win7.. a na tých strojoch, ktoré už nepotiahnu nič je stokrát lepší dáky odľahčený linux (napr. lubuntu)
Len tam je zas problém že to neni s ničím kompatibilné. Väčšina vecí je na Windows robených takže ja nevravím že XP patrí do šrotu. Nech vymyslia aj Windows 10, kým bude staručký notebook funkčný prečo by som ho vyhadzoval? Nič novšie ako XP už nutiahne, je vyrobený v dobe XP a je naň aj odporúčaný výrobcom.
Citácia:
ale kdo rozmysla nad prechodom na 7, tak odporucam.
Prečo by som mal vyhodiť cez okno 130 eur? Keď mám legálny a funkčný XP? Tie experimenty s vistou a 7 bola len zvedavosť ale presvedčil som sa že je to na to slabé. To je ako keby ste chceli do parného rušňa tankovať benzín :-) Na zastaralý počítač treba zastaralý systém z jeho doby ktorý tam patrí. Nedávno som videl aj Windows 98 a keď dotyčnému ten počítač stačí na základné veci ako písať vo worde, uložiť nejaké dokumenty atď. Tak kde je problém?
Citácia:
Nove OS sa nemaju co davat na stare sracky s 1-2GB RAM, tam jasne ze to krici ze malo RAM
Citácia:
Tam si nechajte WinXP
Však presne o tom hovorím. Komu vyhovuje 10 ročný notebook tak prečo by mal dačo nasilu upgradovať? A to si veľa povedal. Môj nedosahuje ani 1GB! Je tam len 512-ka a v druhom slote 256-ka. Pôvodne to malo celé len 256 RAM a šlapal tam len XP SP1, už pri SP2 mrzol tak vtedy som tam dokupoval 512-ku RAM aby to išlo aspon s SP2, a neskôr došlo SP3.
Citácia:
Alebo pridajte RAM na 4GB a bude klud, pri dnesnych cenach ked stoji 4GB modul +-400sk to neni problem
Na toto pozor. Zhánal som ale keď som povedal v predajni že mám DDR1 tak sa ešte čudovsali že také niečo niekto používa... Vravia že 1GB takej zastaralej RAM je problém zohnať a keď to aj niekde vyhrabú bude ma to stáť 40€ teda viac než 1000sk...