Ahojte,
dufam ze to tu uz nie je, ale pouzil som hladanie a nenasiel som.
K veci - na moj novy notebook Dell Latitude E6540 s 15" FHD displejom som nainstaloval Windows 8.1 U1 (orig. bol W7).
Notebook pouzivam s externym 24" FHD monitorom (tiez Dell). Tam ale nastava problem, pretoze ked pouzijem ten automaticky DPI scaling vo W8 tak sa mi nastavi (zjavne) 125% na notebook aj na monitor. Na ntb je to v pohode, ale na monitore je vsetko obrovske a najma rozmazane (vratane systemovych aplikacii).
Ako docasne riesenie som zvolil vypnutie DPI scalingu (nastavenie 100% natvrdo pre oba monitory), to ale nie je idealne pretoze obraz na notebooku je strasne maly a ked chcem to nastavenie zmenit (napr. ked notebook zoberiem prec od monitoru) tak musim spravit logout/login. Neviete niekto ako to riesit?
V notebooku je nejaka integrovana Intelacka GPU (HD4600 tusim?) + AMD Radeon HD8790M. Planujem vo velmi blizkom case kupit dokovaciu stanicu do ktorej bude priamo pripojeny ten monitor, nedalo by sa nejako napr. nastavit aby sa pri zadokovani pouzila natvrdo ta AMD grafika a v Catalyste to DPI nejako natvrdo nastavit? (neviem presne ako, nenasiel som to zatial :-/)
nVidia ma na to udajne nejaku ficuru ale to je asi priamo v ovladacoch takze s Intel/AMD grafikou nepouzitelne (?).
Budem rad za akukolvek radu, ten prechod z miniaturneho pisma na (relativne) obrovske na externom monitore ma trochu vytaca... (uz sa mi FHD na 24" zda malo v porovnani s tym 15" FHD displejom
)
Dakujem.