Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 16 ] | |
Autor | Správa |
---|
Registrovaný: 20.12.05 Prihlásený: 29.04.12 Príspevky: 72 Témy: 15 | 15 Bydlisko: Topolcany |
Mám počítač 133Mhz ktorý by som chcel používať na obyčajne účely.Word ...
Ale ked chcem nainštalovať windows 98 alebo windows 95 tak mi zamrzne.Prebehne to okienko prvé kde je napísane "čakajte systém windows ..."
a tam idú percenta a vždy ked je už 100 percent a má ísť ine okienko tak to vždy zamrzne.
Myslel som si že je zlý disk tak som si zohnal druhý disk ,(obidva disky sú 1,4 gb).A na obidvoch diskoch mi stále mrzne.
Skúšal som rôzne spôsoby.Inštalovať z cd z hardisku a stále to isté.
Prosím poradte mi .Vopred Dakujem.
|
|
Registrovaný: 30.09.05 Prihlásený: 30.05.08 Príspevky: 2902 Témy: 70 | 70 Bydlisko: Socket 478 |
Možná vadná ramka.
_________________ SHARP mz-800 CPU Zilog Z80A 3.55 MHz RAM 64 KB VGA 32 KB HD Cassette Tape Recorder "Pán zabíjení zahyne, avšak ve smrti zplodí smrtelné potomstvo. V jejich šlépějích bude následovat zmar."... Tak pravil moudrý Alaundo... |
|
Registrovaný: 15.06.05 Prihlásený: 24.12.23 Príspevky: 1032 Témy: 37 | 37 Bydlisko: czech republik |
McDonald:
To instalační CD si zkoušel i jinde? A tam bez problémů?
|
|
Registrovaný: 22.09.05 Prihlásený: 02.03.24 Príspevky: 950 Témy: 26 | 26 Bydlisko: ČR |
pokud máš externí zvukovku tak ji vyndej, imho vyndej všechny PCI karty
|
|
Registrovaný: 26.05.05 Prihlásený: 31.10.09 Príspevky: 652 Témy: 37 | 37 Bydlisko: UK, London |
a je to cista instalacia alebo robis reinstal?
a mas v BIOSE default nastavenie?
_________________ Týmto potvrdzujem, že odovzdávam do entity menom štát, právomoc uvaliť na mňa akékoľvek pravidlá, a žiadať odo mňa akékoľvek veľké obete. Či už peňažné (dane) alebo aj fyzické (vojna). Na oplátku požadujem od štátu, aby mi dodal služby aké si sám zvolí, v kvalite a množstve aké sám uzná za vhodné. A raz za niekoľko rokov si nárokujem na možnosť, dať celý svoj bezvýznamný hlas tým u ktorých budem mať pocit, že ma budú najmenej okrádať. |
|
Registrovaný: 20.12.05 Prihlásený: 29.04.12 Príspevky: 72 Témy: 15 | 15 Bydlisko: Topolcany |
Ivo Mašek píše: McDonald: To instalační CD si zkoušel i jinde? A tam bez problémů?
všade ide bez problémov
|
|
Tommy píše: a je to cista instalacia alebo robis reinstal? a mas v BIOSE default nastavenie?
skúsim dať default nastavenia a robím čistú inštaláciu
|
|
Registrovaný: 24.06.05 Príspevky: 1085 Témy: 76 | 76 Bydlisko: sc |
pozri ci nemas v BIOSe zapnutu AntiVirovu ochranu (ak je Enabled, tak ju prepni na Disabled)..
_________________ PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!! |
|
Registrovaný: 30.09.05 Prihlásený: 30.05.08 Príspevky: 2902 Témy: 70 | 70 Bydlisko: Socket 478 |
p55p píše: pozri ci nemas v BIOSe zapnutu AntiVirovu ochranu (ak je Enabled, tak ju prepni na Disabled)..
To mě taky napadlo, ale pak by měl vyhodit nějakou hlášku. Na druhou stranu, jsou to věci z minulého století.
_________________ SHARP mz-800 CPU Zilog Z80A 3.55 MHz RAM 64 KB VGA 32 KB HD Cassette Tape Recorder "Pán zabíjení zahyne, avšak ve smrti zplodí smrtelné potomstvo. V jejich šlépějích bude následovat zmar."... Tak pravil moudrý Alaundo... |
|
Registrovaný: 21.08.07 Prihlásený: 14.12.10 Príspevky: 61 Témy: 4 | 4 Bydlisko: ZiLiNa |
ludia davam si na stary komp (pokusny) win 98 mam vsetko porebene a idem instalovat a v nejakom kroku instalcie ze:::: Prebieha formatovanie diski :::pod tym je ze Pockajte prosim prebiehe formatovanie pevneho disku a po tym tabulka ze ::::Vlozte prosim tutuo disketu (alebo disk CD-ROM) do jednotky D ...spustacia disketa alebo CD-ROM....ked budete pripraveny stiknite enter::::: no cd od windowsu je v cd romke a ked dam enter tak komp pipne a tabulka ze :::prebieha format jedntoky C .. 0%n s formatovanych a nic to nerobi aj ked dlho cakam neviete co stym?
DAKUJEM
_________________ každý človek zomrie, ale nie každý naozaj žije |
|
Registrovaný: 27.12.07 Prihlásený: 17.02.16 Príspevky: 5446 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Opičí ostro... |
Naformátuj si dosk v DOSe. Pri spustení CD ti na začiatku nabehne výber, nedaj hneď inštaláciu ale len "Spustiť počítač bez podpory CD-ROM". Keď ti nabehne A:\ napíš format c:. Disk sa sformátuje a vypíše ti aj prípadné vadné sektory. Keby sa to zaseklo aj pri tomto formátovaní, zopakuj spúšťanie a napíš scandisk c:, urobí ti scan disku. Môžeš vyskúšať aj spustenie inštalácie ručne, na začiatku vyberieš "Spustiť počítač s podporou CD-ROM" a keď nabehne A:\ napíšeš x: (x je písmeno mechaniky) nabehne X:\, potom napíšeš setup. Alebo :
x:
cd win98
setup (prípadne setupcor)
Príkaz setupcor vypína na začiatku nejaké záležitosti (asi smartdrive), tiež to rieši veľa záležitostí.
Iná možnosť je skočiť do biosu a povypínať všetky možné cash, L2 a čo sa dá nastaviť na auto.
|
|
Registrovaný: 21.08.07 Prihlásený: 14.12.10 Príspevky: 61 Témy: 4 | 4 Bydlisko: ZiLiNa |
pocuj ja mm na tom hdd nefunkcny OS vies a ked dam CD od win 98 tak ho nabootuje a sa pyta zci bootovat s hardisku alebo cd-rom tak dam s cd-rom lebo ekd dam s hardisku tak vyhadzuje chyba operacneho systemu a potom dam spustit bez podpory cd-romu ukaze mi to A/> dam tam format c: a nic nerobi napise ze chybny prikaz
|
Registrovaný: 27.12.07 Prihlásený: 17.02.16 Príspevky: 5446 Témy: 0 | 0 Bydlisko: Opičí ostro... |
Daj spustiť "s podporou CD-ROM". Potom sa prepni do adresára Win98 na CD a napíš format c:.
|
|
no ok dam s podporou CD-ROM do prikazu mam dat C: ci mechaniku E:?
|
A:\>d: (ak nemáš disk rozdelený, ak máš rozdelený disk na 2, CD-ROM je E:)
D:\>cd win98
D:\win98\> format c:
Ak nevieš na aké zariadenie si prepnutý, napíš dir - vypíše ti súbory a adresáre, keby bol zoznam veľmi dlhý, že presahuje obrazovku napíš dir /p, po zaplnení obrazovky zastane
|
|
jj to dir som skusal hend ako prve vypisalo vela toho tak som dal fdisk a to bola sprava diskov tam som si to nastavil a potom som to urobil podla toho ze som prepol do adresara win na cd a som to sformatoval ok uz to frci
|
Stránka: 1 z 1
| [ Príspevkov: 16 ] | |
|